Sterrenchef René Brienen ambassadeur van Limgroup

De smaak en kwaliteit van de asperges vormen de basis van veredelaar Limgroup uit Horst. Diezelfde uitgangspunten heeft Michelin sterrenkok René Brienen van Brienen aan de Maas uit Well. "Ook hij doet geen concessies aan de herkomst van de ingrediënten van zijn menu’s. Limgroup rassen hebben zijn voorkeur. Dit, in combinatie met zijn enthousiaste promotie van de asperges in binnen en buitenland, hebben ertoe geleid dat René Brienen de eerste ambassadeur van Limgroup is geworden. Een perfecte match van twee partijen die de asperges in de spotlight zetten", aldus Limgroup.


René Brienen (foto: Charlène Koolmees)

Het belang van smaak
Tot voor kort leek eten zo gewoon. Maar in toenemende mate wordt meer en meer aandacht gegeven aan de kwaliteit van voedsel. Consumenten nemen weer de tijd om te genieten van het gezamenlijk eten en waarderen steeds meer de smaak. Dit is iets wat al vele jaren geleden in gang is gezet door Limgroup, de veredelaar van asperge- en aardbeirassen uit het Noord-Limburgse Horst. Als veredelaar moet je soms wel meer dan 10 jaar vooruit kijken. "Maar je hoeft natuurlijk niet te kunnen voorspellen dat smaak belangrijk is", aldus Vincent Deenen, CEO van Limgroup. Limgroup heeft dan ook een mooi assortiment smaakvolle producten.

Samenwerking
Dit is ook René Brienen opgevallen. Als houder van een Michelin ster, heeft deze sterrenkok uit Well een nauwe samenwerking opgebouwd met Limgroup. Dit heeft geleid tot zijn ambassadeurschap voor deze Limburgse veredelaar. "Smaak staat voor mij altijd voorop. Dat zit wel goed bij deze top veredelaar. Daarnaast moet de herkomst duidelijk zijn. Samen met een stuk vakmanschap moet dit dan leiden tot iets unieks", aldus Brienen. Hijzelf omschrijft dit dan als ‘Smerig lekker’. Dat dit lukt bewijst de Michelin ster die hij ook dit jaar weer van de Franse organisatie heeft mogen ontvangen.

Ambassadeur
Als ambassadeur zal Rene Brienen zich inzetten om de asperges op zo veel mogelijk plekken te promoten. Een tour door Europa zit er dit jaar niet in, maar de hoofdstad is wel al aangedaan. Samen met Huub Stapel zijn daar de eerste asperges gebracht. Daarnaast verschijnt er een vlog tijdens het asperge seizoen. Samen met enkele sterren gaat Brienen lekkere aspergegerechten koken, en geeft daarbij tips zodat iedereen met een beetje kook-interesse dit thuis ook kan verzorgen. De vlogs zullen via sociale media verspreid worden. Hierbij hebben Limgroup en Brienen elkaar goed gevonden en zullen de asperges letterlijk en figuurlijk in de spotlights zetten.

Voor meer informatie:
Vincent Deenen
Limgroup
+31 (0)77 397 99 00
info@limgroup.eu 
www.limgroup.eu  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven