Samenwerking Swift International en Zeelandtrac werpt vruchten af

"Nachtvorstmolen direct inzetbaar voor fruittelers"

Tholen - De samenwerking tussen Swift International en Zeelandtrac op het gebied van de mobiele nachtvorstmachine van Frost Fans loopt inmiddels één jaar. "We hebben in dat jaar tientallen machines afgeleverd die dit voorjaar worden ingezet tegen stralingsvorst. Er is veel interesse omdat de laatste jaren er toch weer veel schade direct (volume) of indirect (kwaliteit) is ontstaan door de koude nachten", vertelt Ernst Slabbekoorn.

"Vooral de directe lijn met een aanspreekpunt regionaal en snelle service wordt door de klanten gewaardeerd. Met een investering in een direct inzetbare nachtvorstmolen wordt vaak tot het laatste moment gewacht, terwijl de machines gemaakt zijn om meer dan twintig jaar mee te gaan. Als er wordt gerekend met een levensduur van 20 jaar zijn de jaarlijkse kosten erg laag."

Zo heeft Guiljam Zuidhof van ZL Fruit afgelopen seizoen (voorjaar 2020) met goed resultaat tegen de vorst gedraaid met de machine. De teler heeft inmiddels ook een tweede machine aangeschaft die ook startklaar staat. "Telers kunnen binnen een paar dagen na bestelling een machine gebruiksklaar op hun bedrijf ontvangen, want ze worden gebruiksklaar afgeleverd en er hoeft geen infrastructuur te worden aangelegd. Er zijn nog een aantal machines beschikbaar voor dit voorjaar, maar als alle geïnteresseerden tot bestelling overgaan zijn we de komende twee jaar uitverkocht", vertelt Ernst.

"Swift International heeft inmiddels een tweede model in haar gamma en met de 650i (tot 7 ha) kunnen we nu voor vrijwel elke professionele teler een passend hulpmiddel leveren tegen stralingsvorst. Verder zijn we stappen vooruit gekomen om dezelfde machines ook op een professionele manier in te kunnen zetten voor andere klimatologische uitdagingen. Het nachtvorstseizoen duurt tot 15 mei en ook dit voorjaar lijkt de natuur weer vroeg te zijn en onvoorspelbaar."

Voor meer informatie:
Johan Vogel
Zeelandtrac
(demo, verkoop en warehouse)
+31(0) 650 284 892
j.vogel@zeelandtrac.nl 
www.zeelandtrac.nl 

Ernst Slabbekoorn                                                            
Swift International 
(Import, distributie, verkoop)                                      
+31 (0) 644 138 650 (WhatsApp)                            
sales@frostfans.eu     
www.frostfans.eu 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven