5 augustus Prognosfruit online evenement

Dominik Wozniak wordt nieuwe voorzitter van World Apple and Pear Association

De World Apple and Pear Association(WAPA) heeft op 31 maart 2021 haar jaarlijkse algemene vergadering online gehouden. De belangrijkste appel- en perentelende en -exporterende landen uit Europa, Noord-Amerika en het zuidelijk halfrond namen deel aan de vergadering. Bij deze gelegenheid heeft de WAPA een nieuwe voorzitter en vicevoorzitter gekozen, waarmee een einde kwam aan het tweejarige voorzitterschap van Nicholas Dicey (South African Apple and Pear Association, Hortgro).

Dominik Wozniak (Poolse vereniging voor de promotie van laagstamboomgaarden), die tot dan toe vice-voorzitter van de WAPA was, werd gekozen tot nieuwe voorzitter. Dominik zal in deze taak worden bijgestaan door Jeff Correa, directeur van het Pear Bureau Northwest.

Dominik Wozniak: "Ik ben zeer vereerd dat ik het voorzitterschap van de WAPA mag overnemen namens mijn land, dat een van de belangrijkste appeltelende landen ter wereld is. Ik kijk ernaar uit om samen met Jeff de categorieën appelen en peren verder te ontwikkelen in het eetpatroon van de consument. In deze tijden van hernieuwde belangstelling van de consument voor groenten en fruit en in het bijzonder voor appelen en peren, hebben we een zeer gunstig momentum. De consumenten willen hun gezondheid en hun immuunsysteem versterken en tegelijk duurzamere producten consumeren. Daarom moeten wij als WAPA deze kans grijpen en de talrijke gezondheids- en milieuvoordelen van appelen en peren beter onder de aandacht brengen."

Dominik Wozniak staat de komende twee jaar aan het hoofd van de vereniging, die in augustus haar 20-jarig bestaan viert. De openingsvergadering van de WAPA vond plaats in Sint-Truiden (België) op 2 augustus 2001, onder de initiële leiding van Frankrijk en Nieuw-Zeeland. De vereniging werd al snel een waardevolle, betrouwbare, representatieve en gerespecteerde structuur voor de appelen- en perensector in de hele wereld.

Prognosfruit online evenement op 5 augustus
Op de jaarvergadering van de WAPA werd ook besloten dat de komende Prognosfruit online zal plaatsvinden op donderdag 5 augustus. Philippe Binard, secretaris-generaal van WAPA: "Er zijn nog te veel onzekerheden over de sanitaire en logistieke omstandigheden om deze zomer in goede omstandigheden een fysieke vergadering te organiseren." Deze beslissing was niet gemakkelijk te nemen aangezien de sector staat te popelen om elkaar opnieuw te ontmoeten tijdens de succesvolle en goed bezochte Prognosfruit-evenementen. Servië was eerst geselecteerd als de Prognosfruit-bestemming voor 2020 en werd als gevolg van de pandemie vervolgens verplaatst naar 2021.

"Met veel spijt zal dit Prognosfruit-bezoek aan Belgrado en de teeltregio Novi Sad dit jaar niet meer mogelijk zijn, maar we zullen elkaar zeker weer ontmoeten in augustus 2022, onder goede sanitaire en logistieke omstandigheden en we kijken er allemaal naar uit om elkaar weer fysiek te ontmoeten om de Servische appelsector te ontdekken en te genieten van de gastvrijheid van Serbia Does Apples."

Voor meer informatie: wapa-association.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven