Russische handelaren importeren nu meer appelen uit Servië dan Moldavië

Nu de fiscale stimulansen voor de levering van appelen uit Moldavië aan Rusland op 1 april 2021 zijn afgeschaft, is de belangstelling van Russische fruitimporteurs voor Servische appelen sterk toegenomen. Leveranciers uit laatstgenoemd land reageerden snel, aangezien de appelvoorraden in de Servische fruitopslagplaatsen vrij groot zijn en de EU-prijzen de afgelopen weken onder druk hebben gestaan.

De afgelopen twee seizoenen is Servië bovendien actief op zoek gegaan naar alternatieven voor de Russische markt voor de appelexport, aangezien de Servische telers en handelaren op de Russische markt steeds meer concurrentie ondervinden van lokaal geteeld fruit en van appelen die door Iran en Turkije naar Rusland worden verscheept.

Momenteel is de uitvoer van appelen van hoge en gemiddelde kwaliteit uit Servië naar Rusland zeer interessant, aangezien de prijzen in Rusland voor deze categorie momenteel 0,75-0,77 euro per kg bedragen. Misschien is de stijging van de vraag van Russische kopers onder meer te wijten aan de overschatting van de plaatselijke appelvoorraden; in januari 2021 bleek de appelimport onverwacht laag te zijn.

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven