Horecaleverancier opent verswinkel

Leen Bospeen promoot al een jaar lang De Greunteboer bij particulieren

Tholen - Een jaar na de corona-uitbraak in Nederland is er voor horeca nog altijd weinig perspectief. Veel in horeca gespecialiseerde leveranciers hebben het particuliere verkoopkanaal aangeboord en met succes. "De Greunteboer uit Venlo heeft inmiddels een vast verkooppunt geopend en dat loopt goed," vertelt eigenaar Twan Hendrix.

Leen Bospeen

Via Facebook en een wekelijkse goed gevulde groenten- en fruittas voor 10 euro heeft horca- en groothandelleverancier De Greunteboer een grote groep van vaste particuliere klanten aan zich kunnen binden. Het aantal Facebookvolgers is opgelopen tot ruim 4500 duizend. “Ik had ook niet verwacht dat het zo goed zou werken”, vertelt Twan. Mogelijk heeft de inzet van Leen Bospeen ook te maken met het succes. De Facebookfiguur, herkenbaar aan een bos wortelen op zijn hoofd, werd vorig jaar april in het leven geroepen en promoot met grappige filmpjes de acties van De Greunteboer. In het begin nog elke week, maar tegenwoordig meer tijdens speciale gelegenheden, zoals Pasen. Vermomd als paashaas verstopte Leen afgelopen week een gouden Paasei. Voor de gelukkige vinder staat een enorme fruitmand klaar bij Versmert De Greunteboer.


Versmert De Greunteboer

Dat een jaar later de particuliere verkoop nog steeds een belangrijke activiteit is, had De Greunteboer destijds niet verwacht. De aanbieding van een groente- en fruittas voor 10- euro ontstond na de eerste lockdown van de horeca. In eerste instantie om de koeling die nog vol lag met groente en fruit toch nog een goede bestemming te geven. De enthousiaste reacties op die eerste openbare verkoop vroegen om een vervolg.

Bijna een jaar lang gedoogde de gemeente de verkoop ervan op het terrein van de De Greunteboer. Toen duidelijk werd dat een permanente vergunning op het terrein niet mogelijk was, besloot De Greunteboer verder te investeren in particuliere verkoop. “In eerste instantie zochten we naar een loods waarin voldoende ruimte was om de  pakketten te maken en veilig uit te leveren. Zo kwamen we bij een boerderij terecht waar ook een winkelruimte aanwezig was en zodoende hebben we ook een winkel geopend, Versmert De Greunteboer.”


Pakketten

Twan zit al ruim  36 jaar in de AGF-handel. Voordat hij zich specialiseerde in horeca en groothandel, zat hij 25 jaar in de particuliere handel. Twan: “Bezorging en take-away loopt nog wel door bij horeca maar er zijn natuurlijk wel grote gaten ontstaan die we door particuliere verkoop gelukkig kunnen opvullen. Naast de noodzaak om dat weer op te pakken is het ook best leuk om te doen. We zullen de Versmert zeker doorzetten mocht de horeca weer volledig open gaan, want er blijkt wel behoefte aan hier in de omgeving.”

Handel haalt De Greunteboer zo veel mogelijk bij lokale telers en bij veiling Zon. Het samenstellen van kwalitatief goede pakketten voor 10 euro is een grote uitdaging. “Zeker in deze tijd is het lastig om aan goede handel te komen maar we gaan gelukkig de goede tijd weer in”, besluit Twan optimistisch. 

Voor meer informatie
Twan Hendrix
De Greunteboer
Rudolf Dieselweg 36 B
5928 RA Venlo
+31 (0)6  55 74 83 21
twan@degreunteboer.nl
www.degreunteboer.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven