Fruittelers op hun hoede door voorspeld winterweer

Het winterweer dat de komende dagen is voorspeld, baart fruittelers zorgen omdat het de bloeiende bomen hard kan treffen. Met de pruimen al in bloei, is Carlos Faes van de Philips Fruittuin in Eindhoven niet gerust op de aangekondigde temperaturen. "Extra probleem is dat het ook overdag koud blijft. Als het 's nacht vriest en overdag schijnt de zon, kan de bloesem zich overdag herstellen. Maar met de voorspelde winterkou gaat dat niet op", schrijft BD.nl

Ook in Helmond ligt fruitteler Rik Jurrius wakker van de weersvoorspellingen. "Het is heel moeilijk dit jaar, zeker als er zoals voorspeld ook nog sneeuw bij komt. Dat wordt echt een probleem. Een graadje vorst kunnen bloemen nog wel hebben, maar als het echt winter wordt..."

België
Ook in België zijn de fruittelers op hun hoede. Bij Pajottenlander uit Pepingen staan de eerste bloesems aan de bomen, schrijft VRT.be. "Wij hebben vooral hoogstam fruitbomen", zegt eigenaar Peter Vandendaele. "Die bomen staan dus hoger boven de grond, dus het risico op schade bij nachtvorst bij ons is eerder beperkt. Natuurlijk kan er wel schade zijn bij de fruittelers die laagstam fruitbomen hebben." 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven