Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Papierfabriek Loenen viert 100-jarig bestaan

Op 1 april 2021 vierde de papierfabriek aan de Voorsterweg in Loenen zijn 100ste verjaardag. Deze mijlpaal is een mooie aanleiding om de geschiedenis te bundelen in een jubileumboek. De uitgave wordt tijdens een kleinschalige, coronaproof viering uitgereikt aan de medewerker met de meeste dienstjaren.

In de afgelopen eeuw is er heel wat veranderd. De fabriek in Loenen heeft veel medewerkers met langdurige dienstverbanden gekend en ook verschillende eigenaren en daarnaast grote technische, duurzame ontwikkelingen doorgemaakt. De loyaliteit aan de fabriek is altijd hoog geweest, vanuit zowel de medewerkers als de omgeving. Sinds 2017 is de papierfabriek eigendom van Smart Packaging Solutions, een bedrijfsonderdeel van het gerenommeerde Belgische familiebedrijf VPK Group.

Het verleden van de Loenense papierfabriek is door Frans Beekman, medewerker van Smart Packaging Solutions, gebundeld in een bijzonder jubileumboek. In het rijk geïllustreerde boek over de geschiedenis van de locatie, komen het ontstaan en de ontwikkeling van de fabriek en de sterke verbondenheid met de gemeenschap in Loenen uitgebreid aan de orde.

"Een bijzonder jubileumboek"
Tijdens de festiviteiten op 1 april is de eer aan samensteller Beekman en Plant Manager Kees Emons om, onder het genot van een stuk gebak, het eerste exemplaar van het jubileumboek te overhandigen. Het eerste boek wordt aangeboden aan de medewerker met het langste dienstverband. Ook alle collega’s mogen een jubileumboek mee naar huis nemen, onder wie ook teamgenoten met een afstand tot de arbeidsmarkt die via werkbedrijf Lucrato bij de papierfabriek werken.

Vanwege corona is de viering kleinschalig, maar Smart Packaging Solutions wil op 2 april 2022 groots uitpakken. Dan staat de viering van het 100-jarig bestaan nogmaals op de planning, maar dan met een uitgebreid dag- en avondprogramma.

Lokaal ondernemerschap
Het jubileum is voor Smart Packaging Solutions het uitgelezen moment om met trots terug te blikken op de ontwikkelingen van de afgelopen jaren én stappen naar de toekomst te zetten. Zo wordt binnenkort ook de handtekening gezet voor de bouw van een nieuw vellenmagazijn in Loenen. Het project wordt uitgevoerd door lokale ondernemers. "Smart Packaging Solutions hecht grote waarde aan investeren in de gemeenschap, voor een duurzame toekomst van de regio", aldus het bedrijf. 

Voor meer informatie:
Smart Packaging Solutions
Oude Baan 120
9200 Oudegem-Dendermonde
+32 (0)52 26 19 25
info@smartpaso.com   
www.smart-packaging-solutions.com   

Publicatiedatum: