Argentijnse truffels vallen in de smaak

Het Argentijnse zwarte goud heeft nu ook Frankrijk bereikt en met een verwachte afzet van 140 kilo lijkt de Franse markt overstag te gaan voor de truffel uit het Zuid-Amerikaanse land.

"Het is een markt met een enorm potentieel, want er is een grote vraag naar truffels. Het feit dat ons product er in de smaak valt en dat de bestellingen blijven binnenlopen is echt ongelooflijk goed nieuws voor ons", zegt Faustino Terradas, commercieel manager van Trufas del Nuevo Mundo, een Argentijns bedrijf dat onlangs is begonnen met de export van truffels naar Frankrijk.

Het Nationale Instituut voor Industriële Technologie, gelegen aan de rand van Buenos Aires, heeft onderzocht op welke manier de truffels het best bewaard kunnen worden voor de reis naar Europa.

“De truffels worden gedeeltelijk vacuüm verpakt zodat ze nog kunnen ademen en hun versheid niet verliezen. Ons product is van hoge kwaliteit en heeft hetzelfde sterke aroma als de Europese truffel”, legt Faustino Terradas uit. “Het logistieke proces wordt tot op de seconde nauwkeurig berekend, want op dezelfde dag dat de truffels worden geoogst, worden ze nog naar de luchthaven van Buenos Aires vervoerd”, vertelt productiemanager Tomás de Hagen.

Trufas del Nuevo Mundo teelt het waardevolle product op zo'n 50 hectare op 500 km van Buenos Aires en zou graag ook de Noord-Amerikaanse markt beleveren. Hiervoor hoopt het de oogst uit te breiden van 170 kg vorig jaar tot 400 kg dit seizoen, en daarna de opbrengst elk jaar te verdubbelen, met als doel 1,5 ton te exporteren tegen 2024. De truffels worden op de markt gebracht tegen €640 à €765 per kilo.

Bron: lesechos.fr
Foto: iStock


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven