Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italiaans bedrijf brengt rijpe peren op de markt

La Grande Bellezza Italiana heeft zichzelf als doel gesteld om twee uitersten met elkaar te combineren. Het gaat om de staat van peren in bewaarcellen en de juiste mate van rijpheid voor consumptie. Dit doel is grotendeels bereikt.

“Er is geen halve maatregel, peren zijn óf goed óf je kunt ze gewoon niet eten. We bestuderen al enkele jaren hoe we peren in het best mogelijke rijpheidsstadium bij de consument kunnen krijgen”, zegt Fabio Bergonzoni, specialist bij LGBI.

In de praktijk wordt het merkproduct aan de foodretail geleverd als de peren voor ongeveer 60% rijp zijn. De resterende 40% van dit proces moet plaatsvinden tijdens logistiek en tijdens de opslag in de voorraadkast van de consument.

“We proberen dat tijdsbestek te verkorten, soms zelfs met een week, voordat het fruit goed rijp wordt. Wij willen peren op de markt brengen die er esthetisch mooi uitzien, maar die vooral goed zijn om te eten. En dit begint in de boomgaard, met passende bemestingsplannen om de droge stof te verhogen. Het gaat verder in de faciliteit, met gerichte verwerking en per gebied, want elk teeltgebied vertoont verschillende kenmerken, zelfs bij hetzelfde ras.”

De afbouw van de voorraden verloopt volgens schema. De William peren zullen nog 15 dagen op de markt zijn, terwijl Abate en Kaiser bijna nog twee maanden beschikbaar zijn. “Wij willen de consument de kans geven om zo lang mogelijk Italiaanse peren te kopen, zonder aan kwaliteit in te boeten. Wij hebben succes dankzij de grote winkelketens die ons experiment volgen en met ons de wens delen om rijpe peren af te zetten."

Naast de Italiaanse detailhandel levert Grande Bellezza ook aan buitenlandse ketens in Noord-Europa, met name in Duitsland.

Voor meer informatie:
Fabio Bergonzoni
La Grande Bellezza Italiana
Rete di imprese
C.so Milano 36/A – 37138 Verona, Italië
segreteria@lagrandebellezzaitaliana.it
www.lagrandebellezzaitaliana.it 

Publicatiedatum: