China daagt Taiwan uit door mango's naar Japan te exporteren

Na het verbod van China op Taiwanese ananas zal het land nu een nieuwe uitdaging aangaan door mango's naar Japan te exporteren. Het ananasverbod, vanaf maart, werd gezien als een politiek gemotiveerde stap, ook al beweerde Peking dat "schadelijke wezens" enkele partijen van het exotische fruit hadden aangetast. De ananas werd al snel omgedoopt tot "vrijheidsananas" en was populair bij Taiwanese consumenten en werd geëxporteerd naar landen als Japan.

Nu is China van plan om zijn eigen fruit te exporteren, wat zou kunnen worden opgevat als een poging om de Taiwanese concurrentie het hoofd te bieden. De Chinese mangovariëteit staat bekend als goedkoop, maar fruithandelaren zijn niet zeker of de prijsstelling in Japan zal worden gebruikt om het succes van de duurdere Taiwanese mango's te ondermijnen. 

Volgens taiwannews.com.tw bestaan er ook twijfels over de oorsprong van de Chinese mango's, waarbij één theorie de indruk wekt dat zij dezelfde zijn als een mangovariëteit die door een Taiwanese zakenman op het eiland Hainan is aangeplant.

Naar verluidt heeft de Raad van Landbouw contact opgenomen met de Japanse regering over de Chinese mango's, maar deze was terughoudend met een antwoord omdat de zaak verband hield met handelsbesprekingen tussen Japan en China. Volgens ambtenaren van het COA is het nog te vroeg om te zeggen of de Chinese mango's, indien zij in juni op de Japanse markt komen, een bedreiging zouden vormen voor het Taiwanese fruit.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven