Angst voor "chaos" in Franse supermarkten na vervanging plastic door navulstations

25,5% van de e-handel in Europa is grensoverschrijdend
De online grensoverschrijdende markt in Europa was in 2020 € 146 mld waard. Dit is een stijging van 35% ten opzichte van de situatie een jaar eerder. Het grensoverschrijdende aandeel vertegenwoordigt 25,5% van de totale online omzet in Europa. Het grensoverschrijdende aandeel neemt langzaam toe. In 2018 was het 22,8%, in 2019 was het 23,55% en nu groeit het richting 26% en meer. Dat blijkt uit de derde editie van de TOP 500 Cross-Border Retail Europe, een jaarlijkse ranglijst van de 500 beste grensoverschrijdende online winkels in Europa. Volgens CBCommerce steeg de online B2C-omzet in 2020 met 24% en was deze € 573 mld waard, waarvan € 146 mld werd gegenereerd door grensoverschrijdende online omzet.
Bron: ecommercenews.eu 

Angst voor "chaos" in Franse supermarkten na vervanging plastic door hervulstations
Winkels in Frankrijk vechten tegen een nieuwe groene wetgeving die hen ertoe verplicht plastic verpakkingen te vervangen door navulstations. Retailers vrezen dat er "chaos" zal ontstaan omdat het een puinhoop kan worden in supermarkten, terwijl fabrikanten zich zorgen maken dat het een negatieve invloed zal hebben op de marketing rond merknamen, zo meldt The Times.
Bron: metro.co.uk 

VK: Sainsbury's ondertekent eindelijk de verbintenis van de GCA inzake forensische audits
Sainsbury's is de laatste retailer geworden die de vrijwillige verbintenis van de Groceries Code Adjudicator (GCA) inzake forensische audits heeft ondertekend. Sainsbury's zal zich nu houden aan de toezegging om vanaf 6 maart 2022 de handel van leveranciers te controleren op gemiste vorderingen tot maximaal het huidige en de vorige twee boekjaren.
Bron: kamcity.com 

Poundland eigenaar overweegt beursgang in Londen of Warschau
Pepco Group, die de Britse discount retailer Poundland runt, overweegt een openbare notering van zijn aandelen in Londen of de Poolse hoofdstad Warschau. Pepco, dat ook handelt als PEPCO en Dealz in Europa, is onderdeel van het Zuid-Afrikaanse conglomeraat Steinhoff, dat nog steeds kampt met de gevolgen van een boekhoudschandaal in 2017.
Bron: reuters.com 

Magnit Rusland zet in op nieuwe bedrijfsstructuur
Magnit zit midden in een bedrijfsveranderingsprogramma. Het bedrijf implementeert zes strategieën om zijn bedrijf om te vormen en zijn dynamische groeistrategie te ondersteunen en om te concurreren met andere toonaangevende retailers in Rusland.
Bron: retailanalysis.igd.com 

Everli haalt € 85 mln op om in Europa uit te breiden
Everli, een Italiaanse marktplaats voor online boodschappen, heeft € 85 mln opgehaald in een Serie C-ronde. Het bedrijf zal dit geld gebruiken om verder uit te breiden in Europa. De financieringsronde, geleid door Verlinvest, is Everli's grootste tot nu toe. Nieuwe investeerders Luxor, DN Capital, C4 Ventures en Convivialité Ventures sloten zich aan, samen met bestaande investeerders FITEC, 360 Capital, Innogest en DIP.
Bron: ecommercenews.eu 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven