Telers van de Swing.bio-appelen en de vereniging Ekölo

Een educatieve moestuin om kinderen weer in contact te brengen met de natuur

De vereniging Ekölo, gevestigd in het Franse Breal-sous-Montfort, een paar kilometer ten zuiden van Rennes en de appeltelers van de Swing.bio (Sarthe) slaan de handen ineen en leggen samen een ​​educatieve moestuin aan voor kinderen op vakantieverblijven en jongeren van het IME (een medisch-educatief instituut), partner van Ekölo.

Tijdens een ontmoetingsdag op zondag 18 april 2021 gaan ouders, kinderen en telers van de Swing.bio-appelen samenwerken om de groententuin aan te leggen. De Swing.bio-telers zullen met name helpen door Swing.bio appelbomen en honingplanten aan te planten, maar ook door insectenhotels te plaatsen.

Op deze dag kunnen de telers van de Swing.bio-appelen hun kennis over de boomteelt delen en kinderen en hun ouders bewust maken van de diverse milieukwesties waar telers mee te maken krijgen.

Samenwerkingsproject
Van 15 april tot 15 mei 2021 zal elk product uit het Swing.bio-assortiment  dat in de winkels wordt verkocht, bijdragen aan het aanleggen van een gezamenlijke moestuin.

Ekölo zal zowel de kinderen van de verblijven als de jongeren van het IME uitnodigen om aan dit samenwerkingsproject deel te nemen. Het gemeenschappelijke doel is om kinderen bewust te maken van de natuur om hen heen, met name aan de hand van het praten over de seizoensgebondenheid van groenten en fruit.

Ekölo
Ekölo is een vereniging die ecologisch verantwoorde natuurreizen organiseert voor kinderen van tussen de 6 en de 15 jaar in Ille-et-Vilaine. Verbinding met de natuur, verbinding met de lokale telers en de actoren van het gebied, goed eten en goed leven vormen de kern van dit project.

Meer dan een biologisch geteelde Franse appel
De Swing.bio is veel meer dan een biologische appel. De appel maakt onderdeel uit van een groots opgezet duurzaam boomkwekerijproject waarbij de bescherming van het milieu, de biodiversiteit en de overdracht van kennis de sleutelwoorden zijn. Het collectief, bestaande uit 35 telers en hun gezinnen, verenigd rond dit project, wordt gedreven door de wens om van de Swing.bio het boegbeeld te maken voor het telen van morgen.

De Swing.bio is ook een op biologische wijze geteelde appel met een uitzonderlijk erfgoed en unieke kwaliteiten: de appel is resistent tegen schurft, heeft een zeer lage gevoeligheid voor bladluizen en voor ziekten die gelinkt worden aan de middelen waardoor een product langer houdbaar blijft: de appel is ervoor gemaakt om biologisch te worden geteeld.

Voor meer informatie:
www.swing.bio 
www.ekolo.bio  


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven