SAM Algeciras krijgt toestemming om koudebehandeling toe te passen op exportgroenten

SAM Algeciras, het multimodale logistieke platform van Grupo Alonso in de haven van de Zuid-Spaanse stad Algeciras, is flink op weg om een strategische partner te worden voor de Spaanse en Portugese exporteurs van groenten en fruit. Het heeft immers onlangs de toestemming gekregen van het Spaanse ministerie van Landbouw, Visserij en Voedselvoorziening om in de faciliteiten van het bedrijf in de haven koudebehandelingen toe te passen op bederfelijke waren die voor de export naar derde landen bestemd zijn, met name China, Zuid-Korea, Australië, de Verenigde Staten, Mexico, India, Indonesië, Israël, Canada, Zuid-Afrika en Hong Kong.

De vergunning met geldigheidsduur tot 2023 is niet de enige die het bedrijf de afgelopen maanden heeft behaald. Het is ook in het bezit van het AEO-certificaat (Authorised Economic Operator) met betrekking tot het volledige logistieke platform en al zijn diensten (magazijnen, droge en koude opslag, werkplaatsen), het IFS Logistic-certificaat (International Featured Standards) voor de temperatuurgecontroleerde opslag van voedselproducten, en de BIO-certificering voor biologische voeding in koelhuizen, die al wordt toegepast op groenten en fruit.

Bron: elestrechodigital.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.