Egyptische pompoenen na Pasen op de markt

In maart liet de Italiaanse pompoenmarkt een sterk herstel zien. De prijzen zijn gestegen, de markt houdt goed stand en er is veel vraag.

“We werken samen met een Egyptische teler. Donderdag 1 april 2021 kwamen de eerste vier containers aan in Italië en vanaf nu zijn dit er elke week drie of vier. De uit Egypte afkomstige pompoenen zijn geteeld met de know-how van Italiaanse telers en afkomstig van plaatselijke zaden. De kwaliteit is uitstekend, evenals de afzetverwachtingen”, zegt Giuseppe Ventura van La Zucca Rossa, een bedrijf dat werkzaam is op de groothandelsmarkt van Napels.

Foto verstrekt door Giuseppe Ventura van La Zucca Rossa

“In de week van 5 tot 10 april eindigen we met Italiaanse pompoenen, afkomstig uit Basilicata, en beginnen dan met die uit Egypte. Deze zullen minimaal 20 dagen op de markt zijn. Daarna volgt een maand van met Marokkaanse pompoenen en daarna opnieuw Egyptische. Half juni beginnen we weer met Italiaanse pompoenen.” 

De handelsprijzen liggen tussen de €0,80 en €0,90 per kilo afhankelijk van ras, grootte en kwaliteit. De detailhandelsprijzen zijn ongeveer €1,00 per kilo. “De prijzen zouden gedurende de hele maand april stabiel moeten blijven. De pompoenen blijven op dit moment vooral op de Italiaanse markten, omdat de dynamiek van de afzet in het buitenland enigszins is veranderd als gevolg van de pandemie. In de komende maanden, met een nieuw vertrouwen dat te danken is aan de vaccins, zouden wij onze positie op de Europese markt moeten kunnen verstevigen.”

Foto verstrekt door Giuseppe Ventura van La Zucca Rossa

“Gelukkig is de pompoen vanwege zijn geur, smaak en voedingskenmerken een groenten die goed wordt ontvangen door de consumenten in Italië”, concludeert Ventura. 

Voor meer informatie: 
Giuseppe Ventura
La Zucca Rossa di Ventura s.r.l.
+39 333 7007837
info@lazuccarossadiventurasrl.it 
www.lazuccarossadiventurasrl.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven