Rusland importeerde in januari minder bananen en appelen, maar meer citrus

De Russische fruitimport in januari 2021 bleef nagenoeg ongewijzigd in vergelijking met dezelfde maand in 2020, maar er waren enkele belangrijke veranderingen. Allereerst is er de daling van de import van twee belangrijke items: bananen en appels.

De bananenimport in Rusland daalde met 12% tot 115.000 ton, terwijl de appelimport in januari met 29% daalde tot 38.000 ton. Dit ondersteunt eerdere bevindingen over de groei van de teelt en de appelvoorraden op de Russische markt, ondanks de vermeende teeltdaling in 2020 als gevolg van de vorst. Ook de prijzen op deze markt blijven, zelfs nu, eind maart dalen.

Wat de structuur van de Russische fruitimport in januari 2021 betreft, moet worden gewezen op de sterke toename van de  mandarijnenimport. Het aanbod van dit citrus is vooral toegenomen uit Turkije, Pakistan en Georgië. Tegelijkertijd daalde de  mandarijnenimport uit Egypte in de Russische Federatie.

Ook de sinaasappelimport is toegenomen, zij het niet zo sterk als die van mandarijnen. Egypte werd hier de belangrijkste begunstigde en verhoogde het aanbod met 42%. De sinaasappelimport uit Marokko naar Rusland is in januari 2021 met de helft gedaald.

De import van kaki's blijft snel toenemen; in januari 2021 voerde Rusland 37% meer van dit fruit in dan in dezelfde maand vorig jaar en de belangrijkste toename kwam voor rekening van de import uit Azerbeidzjan en Iran, die Turkije bijna van de Russische markt hebben verdrongen.

Bron: east-fruit.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven