Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Monsoon Green Earth Farms, India:

Indiase druivenexport zal, ondanks de regen, vergelijkbaar zijn met vorig seizoen

Het Indiase druivenseizoen is in volle gang en hoewel er eerder enkele vernietigende verliezen waren als gevolg van regenval is de totale export voor één specifieke exporteur vergelijkbaar gebleven met vorig jaar. De prijzen lijken echter beter te zijn dan vorig seizoen, vooral voor de telers.

India heeft dit jaar een beetje een achtbaan beleefd wat het druivenseizoen betreft. Volgens Shaik Abdul Ali, directeur van de Indiase fruitexporteur Monsoon Green Earth Farms, hebben de regens een grote impact gehad op het seizoen. "Het druivenseizoen is nog steeds aan de gang en zowel de kwaliteit als de opbrengst waren in de maand maart goed. De regens hebben vóór maart veel gewassen verwoest, waardoor ongeveer 20% van het teeltgebied is getroffen. Dit heeft geleid tot zware verliezen voor de telers."

Gelukkig was de afgelopen maand qua opbrengst een stuk beter, legt Ali uit. "De totale opbrengst die we zullen exporteren zal vergelijkbaar zijn met vorig seizoen, ondanks de regen. We verwachten zo'n 5000 containers naar Europa te verladen en nog eens 1000 containers naar het Verenigd Koninkrijk. Dit seizoen zijn de prijzen eerlijker. Het is echter een triest punt dat de sector niet op een juiste manier draait wat prijzen betreft. Plotselinge prijsdalingen als gevolg van verkeerde sentimenten over opbrengsten leiden tot zware verliezen voor leveranciers en telers. Helaas bekommert niemand zich om de telers wat de gegarandeerde minimumprijs betreft, wat op lange termijn kan leiden tot een tekort in de voedingsproductie, met een wereldwijde ramp tot gevolg."

Het seizoen is echter nog niet voorbij, want Monsoon Green Farms heeft nog ongeveer een maand hard werken voor de boeg. Ali: "We hebben nog een lange weg te gaan. Vanwege de hogere temperaturen schat ik dat het seizoen rond week 16 zal eindigen. En we hebben de afgelopen week enkele uitdagingen gehad; met de blokkering van het Suezkanaal hebben sommige van onze zendingen die in week 14/15 hadden moeten aankomen, vertraging opgelopen. Door de toename van Covid-19-infecties in India werken de opslagstations ook met minder capaciteit, waardoor de export de komende weken lager zal liggen."

Voor meer informatie:
Shaik Abdul Ali
Monsoon Green Earth Farms
+91 8978 0461 58
abdulalis@mgefarms.com  
www.mgefarms.com 

Publicatiedatum: