Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ad Verbeek, Verbeek Boomkwekerijen

“Afzetgebied Early Desire is dit seizoen flink uitgebreid"

Tholen – Het seizoen van de Gräfin Gepa, oftewel de Early Desire-peer, is half januari tijdens de jaarlijkse vergadering van de club afgesloten met mooie cijfers. “Het is wederom een succesvol seizoen gebleken voor de telers van de Early Desire”, vertelt Ad Verbeek van Verbeek Boomkwekerijen. “De Gepa is een vruchtbaar ras, waardoor de telers mooie volumes hebben geplukt. Daarnaast zijn ook de uitbetaalprijzen naar behoren. De gemiddelde Netto uitbetaalprijs over alle geoogste kilo’s, na aftrek van alle kosten (koeling, sortering en royalty afdracht) was tussen de €0,65 en €0,78 per kilo. Vorig seizoen was de gemiddelde uitbetaalprijs €0,73 per kilo over alle geoogste kilo’s. Kortom een hele mooie prijs.”

Ook over de afzet zijn de betrokken partijen zeer tevreden. Verbeek kweekt de bomen en Frupaks-Vernooij vermarkt de peren. “Half januari zijn de laatste peren verkocht. Een week eerder dan gepland”, legt Ad uit. “De Early Desire wordt in veel Europese landen, maar ook daarbuiten verkocht. In Duitsland is de peer met name bij de retailkanalen erg geliefd . Duitsland is een perenland en zeker rode peren doen het op die markt ontzettend goed. Vanwege de hoge vraag gaan we in de komende jaren het areaal uitbreiden. Volgend seizoen wordt er een 30 hectare bij geplant in Nederland en België  en ook in de jaren daarna blijven we het areaal uitbreiden.”

“Opvallend is dat in 2020 minder klasse 1 peren zijn geplukt dan normaal. Dit komt door het zonnige en warme weer in augustus. Dit heeft ertoe geleid dat dit seizoen iets meer klasse 2 peren zijn geplukt dan normaal. Ondanks het hogere aantal groene peren is er nog altijd 81% klasse 1 peren geplukt. Ook over de maat van de Early Desire zijn we erg positief. Slechts 10% van de peren zat onder de maat 65. Dat is een gunstig gegeven voor de handel, omdat de peren boven de maat 65 veel meer afzetmogelijkheden hebben bij het retailkanaal”, besluit Ad. 

Voor meer informatie:
Ad Verbeek
Verbeek Boomkwekerijen
Kruislandsedijk 13
4651 RH Steenbergen
+31(0)167 566924
Marketing@verbeek.nu    
www.verbeek.nu