Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Henkjan van Essen (JBB Packaging): "Alles wat wij maken, is klantspecifiek"

Sierteeltverpakker zet eerste stappen in AGF-sector met lijn papieren tasjes

Tholen - Als Westlands verpakkingsbedrijf levert JBB Packaging uit Maasdijk veel verpakkingen voor snijbloemen- en potplantenkwekers. Een vraag van een telerscoöperatie zorgde afgelopen jaar ook voor uitbreiding naar de AGF-sector. "We zijn klaar om de AGF-handel te voorzien van klantspecifieke papieren verpakkingen!"



"We leveren onze sierteeltverpakkingen veel in Nederland en door heel Europa, en zelfs in Brazilië en Australië. Vanwege onze Westlandse achtergrond was de stap naar de AGF-sector snel gemaakt", vertelt Henkjan van Essen.



"Het leuke was dat de telerscoöperatie die ons benaderde bewust een leverancier zocht buiten het bestaande kringetje van AGF-verpakkers. We hebben de wensen geïnventariseerd en zijn aan de slag gegaan met een tasje voor 400 gram trostomaten. Van het één komt het ander, inmiddels zijn we bezig met een kartonnen doosje voor 500 gram losse tomaten."



"Maar we zien veel meer mogelijkheden binnen de AGF-sector. Veel partijen verkennen de mogelijkheden om van het plastic af te gaan. Met onze duurzame creatieve papieren/kartonnen verpakkingen heb je sowieso geen plastic nodig. We bieden duurzame verpakkingen aan en dat altijd klantspecifiek", vertelt Henkjan.



"Het grote verschil met de sierteelt is dat in de AGF vaak de hele productielijn moet worden aangepast. Die uitdaging gaan we graag aan, op de wijze zoals we die in de sierteelt gewend zijn, waar sommige verpakkingen ook machinaal verwerkt moeten worden. Door in gesprek met de klant en eventueel de eindklant een verrassend product te creëren met de gewenste bedrukking en uitstraling, die aan ieders wensen voldoet."

Voor meer informatie:
Henkjan van Essen
JBB Packaging
+31657454040
henk@jbbpack.nl 
www.jbbpack.nl