New Delhi-resistente komkommerrassen geïntroduceerd

Rijk Zwaan is erin geslaagd een resistentie tegen het New Delhi virus (ToLCNDV) aan hun komkommerrassen toe te voegen. Rijk Zwaan geeft de rassen met resistentie de naam 'Delhi Defense’ mee. De rassen zijn onderdeel van de 'Blueleaf'-lijn, waarin rassen sterke natuurlijke resistenties tegen ziektes en plagen hebben.  

Het virus is al jaren een serieus probleem voor veel komkommertelers, met name in het Mediterrane gebied. Vanwege de hoge infectiedruk en snelle verspreiding is deze ziekte een serieus gevaar voor komkommergewassen. Zelfs ondanks dat de symptomen in komkommer relatief mild zijn in vergelijking met andere rassen. 

Het brede scala aan waardplanten die vatbaar zijn voor het New Delhi-virus in combinatie met verspreiding door witte vlieg (Bemisia tabaci), maakt dit virus een grote bedreiging voor komkommers.

Optimale bescherming door de combinatie ‘Delhi Defense’ en ‘Blueleaf’
Proeven in kassen met hoge infectielevels van het ToLCNDV hebben aangetoond dat de resistente rassen gezond blijven, terwijl de vatbare rassen in diezelfde kas een duidelijke infectie en productieverlies laten zien. Ten eerste ontstaan er minder infecties in ‘Delhi Defense’ komkommer rassen en ten tweede, als er toch infecties optreden, zijn de symptomen en effecten van de ziekte nihil.De ‘Delhi Defense’ rassen zijn onderdeel van Rijk Zwaan’s ‘Blueleaf’-lijn, waarvan de rassen sterke natuurlijke resistenties hebben tegen ziektes en pesticides. Deze combinatie zorgt ervoor dat telers de voordelen hebben van beide werelden, wat een hoge productie en hoge vruchtkwaliteit mogelijk maakt, zo belooft het veredelingsbedrijf. 

Voor meer informatie:
Rijk Zwaan Nederland
rijkzwaannederland@rijkzwaan.nl   
www.rijkzwaan.com/nl/delhi-defense-komkommer 
 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven