Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Top Seeds International

Galiano-paprika is bestand gebleken tegen winterkou in Almería

Galiano, het paprikaras van Top Seeds International dat zich perfect leent voor middellate en late aanplanten in Almería, heeft met succes de barre kou doorstaan die Spanje in het begin van januari in de ban hield en die er voor veel schade heeft gezorgd in de groententeelt.

De telers van Galiano-paprika’s ontsprongen de dans dankzij enkele bijzondere eigenschappen van deze vierkante, felrode en middelgrote paprika. De productieve cyclus kan immers worden verlengd dankzij zijn robuuste wortelstelsel, middellange internodiën en sterke groeikracht. Verder rijpen de vruchten gemakkelijk en bewezen ook de bloesems bestand te zijn tegen de koude temperaturen. De goede weerstand tegen cracking zorgt dan weer voor een oogst van onberispelijke kwaliteit, ook in de winter.

Galiano-paprika van Top Seeds International

“Door de koude temperaturen bereikten veel gewassen veel eerder het einde van hun cyclus. Galiano bleef daarentegen goed presteren, ondanks de barre weersomstandigheden. Dit gewas laste geen pauze in en ook de kwaliteit van de paprika’s nam niet af. Het was een van de rassen met de minste klachten vanuit de bestemmingsmarkten”, aldus Ángel Pelegrina, Country Manager van Top Seeds Ibérica. Galiano is overigens bijzonder geschikt voor de export dankzij zijn uitstekende houdbaarheid.

"Bij de kwaliteitscontroles in de verschillende coöperaties behaalt deze paprika ook zeer hoge slagingspercentages, waardoor Galiano een veilige keuze is voor de telers van middellate paprika’s in de provincie Almería", vertelt Pelegrina.

De Galiano-paprika, die van half juli tot begin augustus wordt aangeplant, garandeert ook flexibiliteit in de teelt, waardoor het aantal oogsten geoptimaliseerd kan worden en de telers op arbeid kunnen besparen.

Ruim assortiment paprika’s bij Top Seeds International
Galiano is slechts een van de paprikarassen in het assortiment van Top Seeds International. Daarnaast heeft het zaadhuis onder meer ook Top Arrod, een paprika met een licht afgeplatte ronde vorm, hoge opbrengst en opmerkelijk dik vruchtvlees; Top Arnon, ideaal voor middelvroege aanplanten; Top Rommem, een paprika met een aantrekkelijke gele kleur, grote tot zeer grote vruchten en vier uitgesproken lobben, ideaal voor de late aanplant; Ruiseñor, een gele paprika met hoge opbrengst en zeer geschikt voor de late teelt.

Voor meer informatie:
Top Seeds International
Avda. Bulevar de El Ejido, 438
04700 El Ejido (Almería) - Spanje
+34 950 482 437
info@topseedsiberica.com
www.iberica.topseedsinternational.com

Publicatiedatum: