Danper, Peru:

"Avocado’s en blauwe bessen worden de aanjagers van Peruaanse groei"

De directeur en mede-oprichter van het Peruaanse bedrijf Danper, Jorge Arangurí, meldde dat het bedrijf dit jaar een omzet van €195 miljoen verwacht te behalen, wat een groei van 10% zou betekenen tegenover 2020, toen de afzet €174 miljoen bedroeg. 2020 was immers een moeilijk jaar, enerzijds door het uitbreken van de pandemie en anderzijds door de staking van de landbouwsector op het einde van het jaar. Arangurí is er overigens van overtuigd dat de nieuwe wetgeving bijkomende kosten voor de sector met zich meebrengt en niet noodzakelijkerwijs het informele circuit zal terugdringen.

Het bedrijf zal hoe dan ook proberen in te zetten op meer productiviteit, vorming en efficiëntie. Op productgebied, zo vertelde de directeur, zullen de avocado's en de blauwe bessen de aanjagers worden van de groei van het bedrijf in 2021.

Op het vlak van de investeringen zal er niet veel veranderen. Danper gaat door op de ingeslagen weg met de vernieuwing van machines en managementsystemen en met andere initiatieven voor modernisering. Ook het teeltareaal wordt verder uitgebreid en er zitten ook nieuwe projecten in de pijplijn inzake productontwikkeling.

"We blijven inzetten op onderzoek en ontwikkeling en we blijven zoeken naar plaatsen om gewassen te telen die inspelen op de gezondheidstrend die wereldwijd aan belang heeft gewonnen. We denken daarbij ook aan nieuwe producten en rassen", zo vertelde Arangurí aan de Peruaanse zakenkrant Gestión. En ook al heeft Danper zijn teeltactiviteiten al uitgebreid naar Colombia, de directeur gaf aan dat het bedrijf in de eerste plaats zal blijven groeien in Peru.

Jaarronde aanvoer van avocado's
In dit derde jaar met activiteiten in Colombia, zal Danper het huidige aanbod van Peruaanse avocado's ook aanvullen met Colombiaans product en zo vanaf 2021 een jaarronde aanvoer van avocado’s kunnen verzekeren. "We kunnen de markt jaarrond bedienen. Dat is een groot voordeel op logistiek en commercieel vlak", benadrukte hij.

Hij wees er echter op dat de avocado- en blauwe bessensector, evenals die van andere gewassen die steeds populairder worden, meer zorg moeten besteden aan het afzetvenster om te voorkomen dat de zendingen naar de bestemmingsmarkten samenvallen met volumes uit andere herkomstlanden, want die situatie werkt alleen maar prijsdalingen in de hand.

Bron: Gestión / agraria.pe


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven