Vraag naar biologische asperges groter dan aanbod

“De vraag is hoog en de hoeveelheden zijn lager dan verwacht. Dit heeft geleid tot hoge aspergeprijzen, ook voor biologische, maar tot nu toe valt het mee en ligt dit in lijn met de verwachtingen”, zegt Renzo Moro van Primo Asparago. Dit is een merk van het Italiaanse Ortoveneto dat asperges teelt in kassen met verwarmde grond.

Verpakte asperges

“Het intens koude weer in de week van 19-22 maart 2021 veroorzaakte een vertraging in de teelt. Op een ochtend werd er rond onze kassen een temperatuur van -7°C gemeten. Hoewel onze faciliteiten verwarmd zijn, was de temperatuur lager dan verwacht in de vroege lentedagen. Dit heeft geleid tot een daling van 25% van de verwachte hoeveelheden.”

Ondanks de hoge prijzen, is het beleid van de onderneming erop gericht de prijzen stabiel te houden. “Onze klanten stellen dit op prijs en wij hebben besloten de prijzen te zullen handhaven en om geen prijsverhogingen en prijsverlagingen door te voeren”, zegt Moro.

Renzo Moro

In de dagen voor Pasen is de vraag groot en volgens Moro zal de echte test pas na Pasen plaatsvinden, wanneer er meer gewassen zijn en de markt haar euforie enigszins kwijt is.

De markt van Primo Asparago beperkt zich niet alleen tot Italië. “Wij hebben in Duitsland goed werk verricht, ook al hebben wij door de geringere beschikbaarheid van de gewassen niet de geplande uitbreiding kunnen realiseren. De komende dagen zullen we ons ook op Italië richten, want er is veel vraag.”

Voor meer informatie:
Lorenzo Moro
Primo Asparago
Italiaanse markt:
+39 348 4714026
+39 345 0276 481
ortoveneto@gmail.com 
Buitenlandse markt:
+39 345 0276 481
lorenzo@primoasparago.it  
www.primoasparago.it 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven