Sorteeroplossing die interne kwaliteit meet, garandeert de levering van kwaliteitsappelen

Hoewel men interne defecten bij vers fruit niet altijd kan voorkomen, hebben ze wel een forse impact op de consumentenwaardering en herhaalaankopen. Om er zeker van te zijn dat er geen product met interne kwaliteitsproblemen meer werd verladen, implementeerde Crist Bros Orchards uit New York in 2015 een sorteersysteem om de interne kwaliteit van het fruit voor verlading te bepalen. "We maken gebruik van de iFA-sorteermachine van Greefa," zegt Jenny Crist Kohn, vice-directeur en vijfde generatie eigenaar van het bedrijf. "Deze sorteermachine stelt ons in staat defecten te signaleren die voor het menselijk oog niet zichtbaar zijn en dit geeft ons het vertrouwen dat het fruit dat we leveren altijd van premium kwaliteit is."

Jenny Crist Kohn

Premium appelrassen
Crist Bros Orchards teelt verschillende appelrassen in de Hudson Valley in New York. In 2012 plantte het bedrijf SnapDragon en RubyFrost aan, twee rassen die de afgelopen jaren snel in populariteit gegroeid zijn. Vanwege het grote succes van deze twee rassen heeft Crist Bros Orchard de voorbije jaren nog meer boomgaarden vervangen door SnapDragon en RubyFrost. "Beide zijn premium rassen en we willen er dan ook zeker van zijn dat we de consument een premium smaakervaring bieden," vervolgt Crist Kohn. De iFA-sorteermachine is hiervoor van cruciaal belang. "We komen niet meer voor verrassingen te staan," zegt ze. "Naast het feit dat de iFA-technologie garant staat voor een optimale smaakbeleving is het sorteerproces ook nog eens stukken sneller geworden."

RubyFrost links en rechts SnapDragon 

Niet-destructief
Hoe werkt de iFA-technologie? Iedere appel wordt doorgelicht. Het systeem weet precies welk licht het fruit penetreert en analyseert het resterende spectrum. Hierdoor kan een voorspelling worden gemaakt van de interne samenstelling van het fruit. Hoewel het fruit er aan de buitenkant aantrekkelijk en smakelijk uit kan zien, kan de iFA-technologie interne kwaliteitsproblemen aan het licht brengen, zoals verkleuringen. De technologie is niet-destructief en alle defecten kunnen worden vastgesteld zonder de appelen te beschadigen. Op basis van het defect kunnen appelen worden gesorteerd voor diverse consumentengroepen.

“We zijn van mening dat we ons dankzij de iFA-sorteeroplossing kunnen onderscheiden, omdat we de consument een appel van onberispelijke kwaliteit kunnen garanderen," zegt Crist Kohn tot slot. 

Voor meer informatie: 
Jenny Crist Kohn
Crist Bros Orchards
+1 845 778 7424
jenny@cristapples.com
www.cristapples.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven