Verpakkingsfolie op basis van blauwe bessen

Onderzoekers van de UBC zijn bezig met de ontwikkeling van een plasticvrije voedselverpakking voor de levensmiddelenindustrie, waarbij gebruik wordt gemaakt van blauwe bessen. 

Momenteel zijn kunststoffen wereldwijd de meest gebruikte verpakkingsmaterialen voor levensmiddelen. Deze materialen zijn meestal niet herbruikbaar, niet biologisch afbreekbaar, en kunnen onder bepaalde omstandigheden leiden tot schadelijke effecten en ernstige gevolgen hebben voor het milieu.

Daarom is er veel onderzoek verricht naar alternatieven voor plastic verpakkingsmateriaal, vooral omdat de consument zich steeds meer bewust wordt van zijn individuele gezondheid, voedsel- en voedingskwaliteit, voedselveiligheid en milieuduurzaamheid.

Innovaties bij de ontwikkeling van eetbare verpakkingsfolies hebben geleid tot milieuvriendelijke, niet-toxische en biologisch afbreekbare producten. Deze folies worden meestal gemaakt van plantaardige componenten, zoals polysacchariden, proteïnen en lipiden, of een combinatie van al deze stoffen.

Klik hier om een filmpje over dit nieuwe product te bekijken.

Foto: Dreamstime.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven