Carton Pack:

Duurzame papieren druivenzakken en -tassen

Volgens de strategische benadering van "duurzaam denken" en dus rekening houdend met duurzaamheid als een kernwaarde van het productassortiment, heeft het Apulische bedrijf Carton Pack enkele innovatieve oplossingen ontwikkeld. Daarbij zetten zij zich in voor een beter beheer van materialen en het hergebruik ervan met het oog op duurzame oplossingen op het gebied van milieu, economie en functionele impact.  

"Veel winkelketens eisen tegenwoordig papieren verpakkingen die licht, recyclebaar of composteerbaar zijn om aan deze behoefte te voldoen. Daarom bieden wij een breed scala aan zakken en tasjes op maat," aldus een vertegenwoordiger van het bedrijf.

FlatBags
FlatBags zijn zakken met een dubbele vierkante bodem, gemaakt van 100% recyclebaar papier en zeer sterke handvatten. Hun grootte kan worden aangepast aan de behoeften van de klant, variërend van 350 gr tot meer dan 1 kg. Hun handvatten hebben een 'teaser'-effect, daarmee wordt bedoeld dat ze de consument verleiden om ze op te pakken en mee te nemen.

FlatBags kunnen worden gemaakt van kartonpapier of vochtbestendig lintpapier. De keuze voor het gebruik van het ene zakje in plaats van het andere hangt af van de vereisten: voor zwaarder fruit of groenten worden bijvoorbeeld zakken met handvatten gebruikt, zodat ze gemakkelijker vast te pakken zijn."

De dubbele vierkante bodem maakt het openen tijdens het vullen gemakkelijk en past in de afmetingen van alle standaard oververpakkingen. De hoge dichtheid van het gebruikte papier betekent ook dat ze zeer goed bestand zijn tegen vocht.

Hun materiaal maakt een volledige personalisering mogelijk: ze zijn verkrijgbaar in natuurlijk neutraal of wit papier. Daarnaast is er de mogelijkheid om de FlatBags met wel 10 kleuren te bedrukken en grafisch te decoreren, waardoor ze een belangrijk communicatie-instrument worden. De bedrukking is flexografisch en er wordt gebruikgemaakt van een type inkt dat gecertificeerd is voor contact met voedingsmiddelen.

Ze bieden ook belangrijke voordelen op het vlak van logistiek, aangezien ze plat worden vervoerd, minder ruimte innemen en dus de transportkosten en de impact op het milieu optimaliseren.Breed scala aan papieroplossingen
Carton Pack biedt zakken met vierkante bodem met versterkte handvatten, zakken met handvatten geïntegreerd in de matrijs, Paper Mini-Shoppers met touw versterkte handvatten, in wit of neutraal papier, die volledig op maat kunnen worden gemaakt en zakken met vierkante bodem zonder handvatten, ook verkrijgbaar met een gevormde rand. Deze laatste oplossingen zijn ideaal voor druiven en kerstomaten, maar kunnen ook worden gebruikt voor andere soorten groenten en fruit.

Carton Pack blijft de markt innoverende oplossingen aanbieden om in te spelen op al deze omzettingsprocessen die erop gericht zijn de milieu-impact van verpakkingen te verminderen. 

Voor meer informatie:
Carton Pack S.p.A.
Via Adelfia, Z.I.
70018 Rutigliano (BA) - Italy
+39 080 477 1440
mktg@cartonpack.com
www.cartonpack.com


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven