Tanzaniaanse cassaveteelt stijgt aanzienlijk

De oogst van de Tanzaniaanse cassaveteelt is in een periode van een jaar, tussen 2018 en 2019, gestegen van 5,9 mln ton naar 8,2 mln ton. Maar ondanks de stijging blijft de teelt van het economisch belangrijke gewas relatief laag in vergelijking met de grote vraag in het binnen- en buitenland, vooral vanuit China, die meer dan 2 mln ton droge cassave, gelijk aan 6 mln ton verse cassave per jaar bedraagt, zo meldde de directeur van Gewassen binnen het ministerie van Landbouw, Nyasebwa Chimagu.

Chimagu zei in een interview dat de lage opbrengsten werden toegeschreven aan het lage gebruik van verbeterd zaad, geringe toepassing van verbeterde technologieën, onbetrouwbare klimatologische omstandigheden, evenals de aanwezigheid van ziekten.

Volgens Chimagu werd tijdens het seizoen 2016/17 ten minste op 1,2 miljoen hectare cassave geteeld, wat in totaal ruim 4 miljoen ton opleverde. Hij voegde eraan toe dat tijdens het seizoen 2017/18 het land cassave verbouwde op een areaal van 983.502 hectare, wat bijna 8,4 miljoen ton opleverde, waarbij tijdens het seizoen 2018/19 het land bijna 8,2 miljoen ton produceerde op 990.835 hectare.

Volgens dailynews.co.tz zijn Nigeria, de Democratische Republiek Congo, Ghana, Angola, Mozambique en Malawi de belangrijkste landen op het gebied van de cassaveteelt op het Afrikaanse continent.

Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven