Florida is goed voor 42% van de totale Amerikaanse citrusteelt

De Amerikaanse citrusteelt voor het seizoen 2019-2020 bedroeg in totaal 7,78 mln ton, een daling van 4% ten opzichte van het seizoen 2018-19. Californië was goed voor 54% van de totale citrusteelt van de Verenigde Staten; Florida was goed voor 42% en Texas en Arizona teelden de resterende 4%. Dit zijn de cijfers die vrijgegeven zijn door het Florida Department of Agriculture and Consumer Services. 

Het aandeel van Florida in de Amerikaanse citrusteelt in 2019-2020 is een opbrengst van 73,2 mln kartons, een daling van 5% ten opzichte van de 77,4 mln kartons van het vorige seizoen. De totale sinaasappeloogst daalde met 6% tot 67,3 mln kartons. De opbrengsten uit de sinaasappelteelt van Florida is met 67,3 mln kartons met 6% gedaald ten opzichte van het vorige seizoen.

Grapefruitconsumptie
De grapefruitconsumptie in Florida, 4,85 mln kartons, is 8% hoger dan vorig seizoen. De teelt van mandarijnen en tangelo's in 2019-2020 is met 3% gestegen ten opzichte van het vorige seizoen.

Areaal en teelt per county
De top 5 van citrustelende counties waren Polk (11,7 mln kartons), DeSoto (11,5 mln kartons), Highlands (10,3 mln kartons), Hendry (9,83 mln kartons) en Hardee (7,60 mln kartons). Samen zijn zij goed voor 70% van de totale citrusteelt van Florida. Het centrale gebied oogstte de meeste citrus, gevolgd door het westelijke en zuidelijke gebied. Sinaasappelen maakten 92%van de citrusteelt uit, grapefruit waren goed voor 7% en mandarijnen en tangelo's vertegenwoordigden 1%.

De ramingen van de provinciale teelt worden gemaakt aan de hand van objectieve enquêtegegevens die worden gebruikt bij het maken van prognoses voor de citrusteelt. De verdeling van de uiteindelijke oogst over de provincies is gebaseerd op dragende bomen, een schatting van het gemiddelde aantal vruchten per boom en enquêtes naar de grootte van het fruit en naar het aantal. De bij deze enquêtes gebruikte steekproefgrootte en de verdeling van de steekproefenquêtes over het land zijn zo gekozen dat de fouten in de teeltramingen zo klein mogelijk zijn en voor de districten niet als even nauwkeurig mogen worden beschouwd als op staatsniveau.

Klik hier voor het volledige rapport.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven