Steven Koster gooide het roer om:

Van non-food ondernemer tot lokale stadskwekerij

"Geitenwollensok, ik? Dan wel een commerciële." Steven Koster was het zat na jaren omringd te zijn door asfalt, vliegvelden en snelwegen en ging 'lokaal'. Hij nam een stadskwekerij over, lanceerde de maaltijdbezorgdienst Puurland en bouwt aan een fietskoeriersdienst. Hij vertelt zijn verhaal in een uitgebreid interview aan Distrifood. 

"Ik wil in een kleine straal rond Arnhem echt lokaal alles aan elkaar knopen. Een bedrijf opbouwen dat economische waarde koppelt aan ecologische waarde en een sociaal maatschappelijke waarde." Steven streek uiteindelijk neer op een stuk grond in het hart van de groene zone in Arnhem. Zijn tuinderij Kweekland ligt op een helling. Pikant detail: bovenbuurman is Bert Roetert, de voorzitter van het CBL die een juridisch potje met hem uitvocht. 

"Als het aan Bert lag was dit nu een wijngaard." Maar Steven loste een probleem voor de gemeente op, een verliesgevend sociaal werkproject veranderde dankzij hem in een stadsmoestuin met een kleine theeschenkerij en winkeltje. ‘CSA’, zo noemt hij het: ‘Consumer Supported Agriculture’.  

Het volledige interview lees je hier. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven