Sort & Pak Service Zellik na verbouwing en uitbreiding weer in productie

Bij Sort & Pak Service, 100% dochteronderneming van BelOrta, worden allerlei diensten geleverd aan producenten en kopers, te Borgloon, maar ook sinds dit jaar te Zellik. Deze diensten bestaan hoofdzakelijk uit sorteren, maar ook het bijhorende verpakken wordt verzorgd. Daarbij wordt een brede waaier aan kleinverpakkings-mogelijkheden aangeboden waarbij er voortdurend wordt gezocht naar alternatieve en duurzame verpakkingen.

"Om te voldoen aan de toenemende vraag om aardbeien en zachtfruit op een duurzame manier te verpakken, haalden we de afgelopen jaren alles uit de kast om hier op in te spelen en zelfs voortrekker te zijn. De bedrijfslocatie Zellik was uitgerust met een beperkt machinepark in een beperkte ruimte. Desalniettemin verleende de locatie de nodige ondersteuning om aardbeien, zachtfruit en groenten zoals witloof en peterselie, vlotter in de markt te zetten", aldus Sort & Pak Service. 

Gelijktijdig met de toenemende vragen, stegen de eisen van de handel. Denk maar aan flexibiliteit, geïndividualiseerde verpakking en het voldoen aan allerhande kwaliteitssystemen. Capaciteitsuitbreiding, vernieuwing en expansie van het machinepark en opfrissing van de locatie drongen zich op.

"In 2020 startten we met de verbouwing van het pakstation Zellik. We vernieuwden de vloer, sloopten de muren, kortom: het pakstation kreeg een totale make-over. Het vernieuwde pakstation grenst aan de frigo’s met bron- en afgewerkt product, zo wordt de koude keten verzekerd. Daarenboven werd er geïnvesteerd in een volautomatische topsealmachine met aangepaste aan- en invoeren en weeg-etiketteermachines. Daardoor kunnen zachtfruit en aardbeien op een productvriendelijke manier verpakt worden. Ook flowpacken van groenten, zoals prei, peterselie en Chinese kool, wordt verder uitgevoerd. Dagcoderingen aanbrengen op verpakte producten zijn er ook mogelijk door middel van een inktjetprinter. Met deze investeringen kunnen we onze klanten de beste service blijven garanderen", besluit Sort & Pak Service.  

Voor meer informatie:
Sort & Pak Service / BelOrta
Peter Vanschoenbeek
+32 24 810 865
Dirk Luyck
+32 12670 222
Miguel Demaeght
+32 12670 210


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven