Belgische AGF-sector lanceert op 20 april virtueel exportplatform

Productpresentaties, persoonlijke interactie en internationale keynotes. Wie kijkt er niet naar uit om opnieuw te genieten van een inspirerende vakbeurs? "Voortaan kunt u deze beursbeleving ook vanuit uw (thuis)kantoor ervaren. De Belgische groenten- en fruitsector bundelde immers de krachten en lanceert eind maart een nieuw exportplatform: virtual.belgianfruitsandvegetables.com.

Het VBT (Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties), LAVA (Logistieke Veilingsassociatie) en VLAM (Vlaams Centrum Voor Agro- en Visserijmarketing) willen hiermee Belgische leveranciers en buitenlandse klanten dichter bij elkaar brengen", aldus de organisatoren.

Belgische groenten en fruit staan wereldwijd bekend om hun kwaliteit. Om de continuïteit in de exporthandel te blijven garanderen, zijn contacten met plaatselijke afnemers op de exportmarkten cruciaal. Daarom werd er door VLAM en het VBT steeds sterk ingezet op de actieve aanwezigheid op gespecialiseerde beurzen voor de handel in verse groenten en fruit. Omwille van de coronacrisis zijn deze persoonlijke contactmomenten weggevallen en kunnen de leveranciers hun producten niet meer fysiek tonen aan hun klanten. De Belgische AGF-sector besloot daarom om een gezamenlijk exportplatform uit te werken zodat leveranciers hun contacten digitaal konden blijven bereiken. Het VBT werkte samen met VLAM en LAVA de afgelopen maanden aan een flexibel en gebruiksvriendelijk digitaal exportplatform. Dit initiatief is mogelijk dankzij de middelen die minister van landbouw Hilde Crevits via een incubator ter beschikking stelde.

Een beursbeleving op kantoor of thuis
Op dit exportplatform zullen in de komende weken en maanden interessante keynote speeches te volgen zijn. De Belgische groenten- en fruitsector nodigt hiervoor een aantal internationaal bekende experts uit die vanuit hun kennis en ervaring naar de ontwikkelingen in de verssector kijken.

De grootste troef van het nieuwe digitale platform is de interactiviteit. Naast informatie over de Belgische groenten- en fruitteelt, kunnen bezoekers op de virtuele podia van producentenorganisaties en exporteurs terecht om er het ruime assortiment aan producten te ontdekken. Wie interesse heeft, kan onmiddellijk bij de juiste contactpersoon terecht. Zo brengt dit platform de beursbeleving makkelijk tot in ieders (thuis)kantoor, ook in coronatijd.

VBT koos met dit project voor een positief en collectief verhaal. De crisis biedt namelijk de mogelijkheid om toekomstgericht te denken en resoluut te kiezen voor een digitale tool. De Belgische groenten- en fruitsector is er immers van overtuigd dat virtuele events op termijn een vaste plaats zullen innemen naast de fysieke beurzen.

De lancering wordt groots ingezet met een reeks online events vanaf 20 april en een digitale promotiecampagne om dit te ondersteunen. Het platform is vanaf 29 maart te bezoeken op https://virtual.belgianfruitsandvegetables.com/ 

Voor meer informatie:
Luc Vanoirbeek
VBT
+32 (0) 477 330 635


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven