Verkoop kant-en-klare aardappelgerechten in Spaanse retail groeit 10%

De aardappel heeft zich opgewerkt tot een belangrijke garnituur in het Spaanse eetpatroon. Van de traditionele patatas bravas tot Italiaanse gnocchi of Japanse korokke, de populariteit van deze knol kent geen grenzen en de consumptie ervan groeit jaar na jaar.

In Spanje is de verkoop van kant-en-klare gerechten op basis van aardappelen in 2020 met 10% gestegen tot bijna 70.000 ton, zo blijkt uit gegevens van de Spaanse Vereniging van Fabrikanten van Bereide Gerechten (ASEFAPRE).

Een van de redenen voor de populariteit van de aardappel is zijn veelzijdigheid. Tegenwoordig zijn er tal van aardappelproducten in de schappen van de Spaanse supermarkt te vinden: geschild in dunne of dikke frietjes of in partjes, patatas bravas, Parisienne aardappelen, leuke bereidingen voor de allerkleinsten of zelfs formaten die het bereiden van de typische tortilla eenvoudiger maken.

“De aardappel is een gezond voedingsmiddel, geschikt voor alle bevolkingsgroepen, en de bereidingswijzen zijn zeer gevarieerd: geroosterd, gebakken of gekookt, als garnituur of als hoofdbestanddeel. De voedingsindustrie heeft de mogelijkheden weten uit te buiten en het resultaat is een breed palet aan innovatieve kant-en-klare gerechten”, zegt Álvaro Aguilar, algemeen secretaris van ASEFAPRE.

De recente toename van de thuisconsumptie heeft geleid tot een stijging van de vraag naar gemakkelijk en snel te bereiden producten. In die zin zijn gerechten op basis van aardappelen ideaal, omdat ze in zeer korte tijd en op veel manieren kunnen worden klaargemaakt: in de pan, in de oven, gestoomd of in de magnetron.

De aardappel is wereldwijd een van de belangrijkste voedselgewassen vanwege zijn voedingswaarde en het is ook een buitengewoon positief gewas voor het milieu.

Voor meer informatie:
ASEFAPRE
Plaza de las Salesas 3, 3º dcha
28004, Madrid (Spanje)
+34 910 885 550
info@lasker.es
www.hoyplatospreparados.es


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven