Mexicaanse ananasteelt groeit 16%

De ananasopbrengst in Mexico steeg in 2020 tot 1.209.000 ton, een toename van 16,2% tegenover 2019, zo blijkt uit gegevens van het ministerie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling (Sader). Mexico wordt zo de negende grootste producent van ananas in de wereld.

De groei zet de trend voort van de afgelopen jaren. In 2017 bedroeg de Mexicaanse ananasteelt 945.000 ton, in 2018 klokte de oogst af op 1 miljoen ton en een jaar later was de totale opbrengst 1.041.161 ton.

Momenteel vertegenwoordigt het Mexicaanse ananasareaal 1,9% van het globale teeltareaal van dit fruit. Ananas wordt jaarrond geteeld in Mexico, met een piek tussen juni en augustus, wanneer ongeveer 350.000 ton wordt geoogst, 33,7% van het jaartotaal.

Ananas wordt in meer dan tien Mexicaanse staten geteeld, maar twee derde van de nationale productie vindt plaats in de staten Veracruz, Oaxaca, Tabasco, Nayarit en Jalisco.

De Verenigde Staten zijn de belangrijkste bestemming voor Mexicaanse ananas, met een importwaarde van iets meer dan €26 miljoen. Andere exportmarkten zijn Zuid-Korea, Rusland, Canada, Frankrijk, Japan, Italië, Panama, Spanje, Verenigde Arabische Emiraten en Nederland.

In Mexico bedraagt de gemiddelde jaarlijkse ananasconsumptie 7,7 kilogram per persoon. Het aandeel in de totale Mexicaanse fruitproductie is 4,4%.

Bron: angulo7.com.mx


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven