Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Eerste Hass-avocado's van FCE Export SAC Peru in Europa aangekomen

Vorige week bereikten de eerste zendingen Hass-avocado's van de Peruaanse exporteur FCE Export SAC Europa. Het fruit werd verpakt in Huaral, ten noorden van Lima, maar geteeld in de hoger gelegen gebieden in het zuiden. 

In deze regio rijpen de Hass-avocado's eerder dan in de andere teeltgebieden in het land. Het drogestofgehalte heeft het gewenste niveau al bereikt zodat het fruit kan profiteren van de huidige goede marktomstandigheden in Europa, waar het aanbod vanuit andere herkomstgebieden momenteel nog altijd vrij beperkt is. 

Diana Sajami, algemeen directeur van FCE Export, was persoonlijk aanwezig bij de aankomst van de eerste containers. Ze liet weten tevreden te zijn over de goede kwaliteit en vooral ook over het feit dat klanten blij waren met de kwaliteit van het product. 

Volgens Sajami verwacht Peru dit seizoen een oogsttoename van 10%. Gezien de verdere groei van de avocadoconsumptie in Europa en het feit dat een hoger percentage van het Peruaanse fruit naar markten buiten Europa wordt verladen, rekent ze dit jaar op een meer stabiele markt. 

Voor meer informatie:
Diana Sajami
FCE Export SAC
diana@fceexport.com
www.fceexport.com
www.facebook.com/fceexport 

Publicatiedatum: