Latijns-Amerika & het Caribisch gebied kunnen een van de grote voedingsproducerende regio's van de wereld worden

De CEO van CropLife Latijns-Amerika, José Perdomo, heeft onlangs een verklaring uitgegeven waarin hij zegt: "Latijns-Amerika en het Caribisch gebied zijn essentieel voor de voedingszekerheid en de levering van openbare milieudiensten op mondiaal niveau." De regio produceert 12% van de voeding wereldwijd, vergeleken met de Verenigde Staten en Canada die 11% produceren, de Europese Unie 11%, India 11%, China 24% en andere ontwikkelingslanden 29%.

Hij voegde eraan toe dat Latijns-Amerika en het Caribisch gebied momenteel 16% van de mondiale tuinbouwexport en 12% van de mondiale tuinbouwproductie voor hun rekening nemen. Perdomo wees erop dat Latijns-Amerika de mogelijkheid heeft om elke dag efficiënter voeding te telen, met een hogere productiviteit en tegen lagere kosten, aangezien het de voorwaarden en de menselijke capaciteit heeft om dit te bereiken.

Regionale uitdagingen
De CEO van CropLife Latin America gaf aan dat men zich momenteel zorgen maakt over de voedingsveiligheid en de voedingskosten. In dit verband zei hij dat de kwetsbaarheid van Latijns-Amerika de aandacht heeft van de internationale organisaties, aangezien het coronavirus veel tekortkomingen aan het licht heeft gebracht.

"De tuinbouwproductiviteit op duurzamere wijze verhogen blijft een uitdaging. Ongedierte in de tropen is een onderwerp dat geen aandacht krijgt op de Europese politieke agenda. De modernisering van de wetgeving die de Europeanen willen, zal ons op alle niveaus treffen en we moeten begrijpen wat dit inhoudt," vertelde hij aan  blueberriesconsulting.com.

Foto: CropLife Latin America


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven