Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aldi wil meer waterefficiënte groenten en fruit in de schappen

Aldi legt zijn leveranciers voortaan strengere regels op rond het watergebruik bij de teelt van groenten en fruit. Zo wil de discounter wereldwijd efficiënter omgaan met water. Aldi is de eerste discounter die dergelijke eisen oplegt aan zijn telers.

"Aldi België trekt resoluut de kaart van lokale groenten en fruit. In het Belgisch groenten- en fruitseizoen van 2020 was zo’n 80% van de groenten van Belgische oorsprong. Toch zijn lang niet alle groenten en fruit steeds in België beschikbaar. De discounter is daarom genoodzaakt om voor bepaalde referenties naar de zuiderse landen te trekken. Ook daar legt het hoge kwaliteitsnormen aan de dag", aldus de discounter. 

Ongeveer 70% van het wereldwijde gebruik van zoetwater is terug te brengen tot de groenten- en fruitteelt. Voortaan zullen Aldi Nord (waartoe Aldi België behoort), Aldi Süd en Hofer van hun grootste buitenlandse groenten- en fruittelers eisen dat ze zeer efficiënt omspringen met water, zeker in regio’s waar water schaars is.
Het is van groot belang voor onze planeet om slim om te gaan met water en Aldi wil hier een extra steentje toe bijdragen.

70% omzet uit waterefficiënte groenten en fruit
“Tegen juli 2022 moeten de telers van onze 15 best verkochte groenten en fruit afkomstig uit waterrisicogebieden een efficiënter watergebruik garanderen”, zegt Stefaan De Schepper, Manager Corporate Responsibility bij Aldi België. “We zetten hiermee als eerste discounter een belangrijke stap richting een meer verantwoord watergebruik wereldwijd.”

Tot die 15 best verkochte groente- en fruitproducten behoren onder meer avocado’s uit Peru, druiven en bananen. Deze types producten zijn vaak afkomstig uit waterrisicogebieden. Efficiënte watertechnieken gebruiken is dus noodzakelijk in een betere wereld van morgen.

Aldi zal in samenwerking met zijn producenten de watercriteria definiëren waaraan de groenten en fruit moeten voldoen tijdens het productieproces. Daarnaast zal Aldi de telers ondersteunen om de praktische stappen te ondernemen.

De maatregelen variëren van het toezicht op waterverbruik tot de optimalisatie van irrigatieplannen. “Dankzij deze technieken, zal in de toekomst meer dan 70% van de omzet aan groenten en fruit afkomstig zijn van waterefficiënte producten”, besluit De Schepper.

Bron: Aldi 

Publicatiedatum: