Coop bespaart jaarlijks 3,4 ton plastic met papieren kruidenzakken

Dankzij nieuwe zakken uit papier bespaart de Zwitserse retailer Coop bij de verkoop van bio-kruidenpotten jaarlijks 3,4 ton plastic. De papieren zak kan bij het oud papier weg worden gegooid en gerecycled worden. De potten bestaan reeds sinds het voorjaar van 2020 uit recyclebaar plastic, meldt het levensmiddelconcern in een commentaar. 

De invoering van de papieren verpakking in het kruidenassortiment is onderdeel van een omvangrijke duurzaamheidsstrategie. Want sinds 2012 zet Coop zich in voor de reductie van plastic en stapt het bedrijf stap voor stap over op duurzame alternatieven. Zo kon Coop reeds circa 30.000 ton aan verpakkingsmateriaal reduceren of optimaliseren.

Elastitags en stickers bij bio-producten
De reductie van plastic is een proces. Belangrijk daarbij is dat de alternatieven in z'n geheel gezien zinvol zijn en ecologischer zijn dan de huidige producten of verpakkingen. Netten uit cellulose en karton uit graspapier zijn voorbeelden van duurzame verpakkingen. Bij biologische groenten en fruit maakt Coop gebruik van Elastitags en stickers. Bovendien is er in heel Zwitserland in alle Coop restaurants en Coop Take It filialen herbruikbaar servies te vinden als alternatief voor wegwerpproducten.  

Voor meer informatie:
https://www.taten-statt-worte.ch/de/aktuelles/oekologisch-verpackt.html#aktuelles 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven