Groentenhandelaar Peter Windhaber over de start van het Oostenrijkse seizoen

"De vraag naar daslook was van het begin af aan zeer groot"

Het voorjaar is ook aangebroken voor de groenten- en fruithandel in Oostenrijk. Ondanks de moeilijke situatie door corona en de maatregelen ter indamming van het virus, lopen de voorjaarsklassiekers in het assortiment van groenten- en fruithandelaar Peter Windhaber momenteel zeer goed.

"Twee weken geleden is het seizoen van de Oostenrijkse daslook begonnen. We ontvangen de daslook uit Niederösterreich nog tot aan het einde van het seizoen in mei," vertelt Peter. "Van het begin af aan was de vraag zeer groot, terwijl het aspergeseizoen nog niet eens is begonnen."

De handelaar biedt de groene bladgroenten, die vaak verwerkt wordt tot soep of pesto, momenteel aan voor 18 euro per kilo. Ook in zijn groentenkistjes is de daslook populair,  een service die hij aan het begin van de pandemie in het afgelopen jaar heeft ingevoerd.

"We merken natuurlijk nog steeds dat de horeca is gesloten. Dat zal ook dit jaar zijn uitwerking hebben op de marktsituatie en de prijsontwikkeling van de daslook."

Oostenrijkse snackkomkommer als hardloper
De daslook is niet de enige Oostenrijkse voorjaarsbode in het assortiment van Windhaber: "Sinds enkele weken zijn we volledig overgestapt op tomaten, komkommers en paprika's uit Oostenrijkse teelt. Juist de snackkomkommer is bij ons een hardloper. Aardbeien krijgen we nog uit Italië, maar na Pasen zal ook de handel in Oostenrijkse aardbeien echt goed van start gaan," besluit Peter.

Voor meer informatie:
Peter Windhaber
Obsthandel Windhaber
Zeil 82
AT-8223 Stubenberg, Oostenrijk
+43 664 387 9737
obst-windhaber@aon.at    
www.facebook.com/obstwindhaber/   


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven