Boodschappenbezorg startup Gorillas haalt € 246 mln op

Duitsland: Edeka neemt afscheid van retailalliantie Agecore
Edeka, de Duitse marktleider en veruit het grootste lid van AgeCore, trekt zich terug uit de retailalliantie, die het 5 jaar geleden samen met Colruyt (België), Coop (Zwitserland), Intermarché (Frankrijk), Conad (Italië) en Eroski (Spanje) oprichtte. Dit meldt het Duitse vakblad Lebensmittel Zeitung. Met de opzegging anticipeert Edeka naar verluidt op problemen die zouden kunnen ontstaan door een rechtszaak in Frankrijk: daar riskeert Intermarché een boete van € 150 mln wegens vermeend machtsmisbruik via de inkoopkantoren Agecore en ITM Belgium.
Bron: retaildetail.eu 

Frankrijk: Intermarché stapt ook uit retailalliantie AgeCore
Na het Duitse Edeka wil ook de Franse retailer Intermarché uit de AgeCore alliantie stappen. Op de achtergrond speelt een herziening van het landschap van Franse inkoopallianties: "Iedereen praat met iedereen". Bij Intermarché spelen nog andere factoren. Een daarvan is een rechtszaak aangespannen door de Franse mededingingswaakhond. De retailer wordt beschuldigd van machtsmisbruik via de aankoopcentrales AgeCore en ITM Belgium. Het Franse ministerie van Economie vindt het onaanvaardbaar dat centrale inkoopkantoren geld eisen van merkfabrikanten zonder dat daar een echte tegenprestatie tegenover staat.
Bron: retaildetail.eu 

Eerste Eurospar in Frankrijk opent haar deuren op Corsica
Spar kondigt met trots de opening aan van de eerste Eurospar supermarkt in Frankrijk. Gelegen in het centrum van Ajaccio, de belangrijkste stad van Corsica, brengt de nieuwe winkel een uitgebreid assortiment van gezondere keuzes, biologische en lokale producten en een groot versassortiment naar de bewoners en vakantiegangers op het eiland. Een ander hoogtepunt van deze Eurospar-winkel is de ruime groente- en fruitafdeling.
Bron: spar-international.com 

VK: Werknemers Asda behalen belangrijke overwinning in geschil over gelijke beloning
De werknemers van de Britse Asda-supermarkten hebben een belangrijke overwinning behaald in een langlopend geschil over gelijke beloning. Het hoogste Britse rechtscollege heeft namelijk beslist dat zij zich mogen vergelijken met het personeel van de distributiecentra van het concern. Advocatenkantoor Leigh Day vertegenwoordigt 44.000 huidige en voormalige werknemers van Asda in een rechtszaak over gelijke beloning tegen de op twee na grootste supermarktgroep van Groot-Brittannië, in wat wordt gezien als een testcase voor soortgelijke zaken tegen de andere grote supermarktgroepen van het Verenigd Koninkrijk. Asda ging bij het Hooggerechtshof in beroep tegen een uitspraak van het Hof van Beroep in 2019 dat lager betaald winkelpersoneel, dat voor het merendeel uit vrouwen bestaat, zich bij loonvorderingen mocht vergelijken met hoger betaalde distributiecentrummedewerkers, die voor het merendeel uit mannen bestaan.
Bron: reuters.com 

Turkije: Getir gewaardeerd op € 2,2 mld
Getir, pionier op het gebied van ultrasnelle bezorging van levensmiddelen, heeft een Serie C-financieringsronde van € 254 mln afgerond, slechts 2 maanden na de afronding van zijn Serie B-ronde van € 108 mln. De Serie C-ronde werd geleid door Sequoia Capital en terugkerende investeerder Tiger Global. De investeringsronde omvatte 7 van de 8 bestaande fondsen.
Bron: prnewswire.com 

Verschueren treedt terug als directeur-generaal van EuroCommerce
EuroCommerce heeft aangekondigd dat Christian Verschueren, directeur-generaal van EuroCommerce, zijn functie later dit jaar neerlegt en dat de groep op zoek gaat naar een opvolger. Verschueren heeft de groep, die de retail- en groothandel op Europees niveau vertegenwoordigt, 10 jaar lang geleid, nadat hij deze functie in juli 2011 op zich had genomen.
Bron: esmmagazine.com 

Duitsland: Kaufland sluit zich aan bij dialoogforum voor groothandel en retail om voedingsverspilling tegen te gaan
Kaufland neemt stelling tegen voedingsverspilling en heeft zijn deelname aan het nationale dialoogforum voor groothandelaren en retailers om voedingsverspilling te verminderen bevestigd. Kaufland zet zich al jaren in om voedingsverspilling binnen haar activiteiten tot een minimum te beperken. Door deel te nemen aan het dialoogforum maakt de retailer duidelijk dat hij wil voortbouwen op de successen die hij tot dusver heeft geboekt en dat hij zich voortdurend inspant om voedingsverspilling tegen te gaan.
Bron: esmmagazine.com 

Oekraïne: Hoe maak je een supermarkt groener?
De EBRD en donoren helpen de Oekraïense supermarktketen Silpo bij de invoering van innovatieve technologieën. Plasticfolie vermijden, energie-efficiënte koelkasten installeren, materialen recyclen waar mogelijk... dit zijn slechts 3 van de vele dingen die een supermarkt kan doen om de planeet te beschermen. Dankzij de steun van de EBRD en haar donoren kunnen consumenten in Oekraïne nu op een andere manier veiliger en milieuvriendelijker winkelen bij de Silpo Recycling-supermarkt, een van de weinige supermarkten in het land die de allernieuwste groene technologie toepast. Silpo maakt deel uit van de Fozzy Group, een van de grootste handelsgroepen van Oekraïne en een toonaangevend multiformat retailer, met merken als Silpo, Fora en Fozzy C&C en bijna 700 verkooppunten in het hele land.
Bron: ebrd.com 

Duitsland: Gorillas, de on-demand boodschappenbezorg startup, haalt € 246 mln op en 'overschrijdt' € 0,8 mld waardering
Gorillas, de in Berlijn gevestigde startup die belooft je boodschappen en andere "alledaagse" artikelen te laten bestellen voor bezorging in slechts 10 minuten, heeft € 246 mln opgehaald in een Series B-financiering, bij een waardering die de €0,8 mld overschrijdt. De ronde - die voor het eerst werd gemeld door BI - wordt geleid door Coatue Management, DST Global en Tencent, met deelname van Green Oaks, Fifth Wall en Dragoneer. De vorige geldschieter Atlantic Food Labs is ook gevolgd.
Bron: techcrunch.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven