Irish Ferries kondigt nieuwe dienst aan op de route Dover - Calais

Irish Ferries, een dochteronderneming van Irish Continental Group kondigt met genoegen een nieuwe dienst aan op de route Dover - Calais. De start van deze dienst staat gepland voor juni 2021 met de overdracht van het Isle of Inishmore naar de route. In de komende maanden zal extra capaciteit worden toegevoegd.

Irish Ferries is marktleider voor vracht en passagiers tussen Groot-Brittannië en de Ierse Republiek, een leiderschapspositie die is gebouwd op twee pijlers: klantgerichtheid en investeringen in speciaal gebouwde schepen voor elke route.

Wij zijn zeer enthousiast over de lancering van onze diensten op de beste short sea ferry markt in de wereld en wij zijn ervan overtuigd dat wij de klanten de komende jaren meer keuze kunnen bieden.

Als onderdeel van ons engagement voor het vrachtvervoer van en naar het Ierse eiland naar zowel het Verenigd Koninkrijk als Europa zal deze extra capaciteit op de route Dover - Calais de capaciteit en betrouwbaarheid van de landbrug voor exporteurs en importeurs aanzienlijk versterken. Verladers zullen nu een enkele vervoerder hebben die een volledige dienst aanbiedt op de routes Dublin - Holyhead, Rosslare - Pembroke en Dover - Calais. Hierdoor zullen exporteurs en importeurs gemakkelijker, goedkoper en sneller toegang krijgen tot onze Europese markten via de overeenkomst inzake gemeenschappelijk douanevervoer.

Het is de bedoeling om op de route passagiersdiensten aan te bieden. Het aanvankelijke niveau van de aangeboden passagiersdiensten zal afhangen van de versoepeling van de reisbeperkingen in het kader van Covid-19.

Foto: Irish Ferries

Doug Bannister van de Port of Dover: "We zijn verheugd Irish Ferries in Dover te mogen verwelkomen. Deze aankondiging geeft de miljoenen klanten in het Verenigd Koninkrijk en de Ierse Republiek die van de voordelen van de kortste zeereis naar Europa genieten, het vooruitzicht op nog meer keuze. Wij zijn ervan overtuigd dat de dienst populair zal zijn bij Ierse exporteurs en de just-in-time-leveringsketen naar de Europese Unie zal versterken. Dit is een duidelijk signaal van het vertrouwen van de markt in de route naar Dover en zal een aanvulling vormen op de diensten die momenteel worden aangeboden. Wij wensen Irish Ferries veel succes en kijken ernaar uit hen in de zomer op de route te hebben en samen als onderdeel van het Dover-team te werken aan het toekomstige succes van de Short Straits."

Jean-Marc Puissesseau van de haven van Calais: "De start van de door Irish Ferries geëxploiteerde dienst onderstreept de strategische positie van de haven van Calais in de handel tussen Ierland, het Verenigd Koninkrijk en het continent. Het is een duidelijk teken van vertrouwen, slechts enkele weken voor de opening van de nieuwe haven van Calais."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven