Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ronnie Moorman en Loek Smets over Paasverkoop

"Handel stevig aan de prijs richting Pasen"

Tholen - De week voor Pasen staat in de AGF-handel altijd garant voor een goede verkoop. Hoe is het dit jaar? Wat zijn de toppers? Welke impact heeft het mooie weer? En welke handel is niet voorradig? We vroegen het aan Ronnie Moorman van Willem Dijk AGF en Loek Smets van P. Smets & Zn.

"Over het algemeen vind ik de handel behoorlijk aan de prijs", reageert Ronnie Moorman van Willem Dijk AGF uit Enschede. "Gevolg is dat er nog veel gepraat, maar weinig gehandeld wordt. Asperges zijn altijd hot met Pasen, maar deze komen nu nagenoeg allemaal nog van verwarmde teelt en het aanbod dat er is, is hartstikke duur. De ene klant gokt door vandaag in te kopen, een ander wacht nog even af wat de markt brengt."

"Verder verkopen wij in deze tijd veel augurken en dille aan 'Russische Duitsers'. Maar dille was vandaag 3 euro duurder dan vorige week en is bijna niet beschikbaar. Ook producten als bloemkool en paprika's zijn extreem duur, net als tomatenspecialty's en zachtfruit. Overigens blijft het me verbazen dat wij nog altijd 1,50 euro moeten betalen voor 125 gram blauwe bessen, terwijl de supermarkt gewoon 2 emmers voor 5 euro staat te verkopen. Dat geeft weleens gemengde gevoelens. Onze klanten krijgen dit niet uitgelegd aan hun klanten, de consument."

“Wat in zo'n week in aanloop naar Pasen altijd geldt: product hebben, is belangrijker dan de prijs. In Duitsland gaf de aanvankelijke winkelsluiting van Merkel een hoop rumoer. Nu is dat gelukkig teruggedraaid. Maar de verkoop moet altijd in korte tijd gebeuren. Duitsland is met witte donderdag en goede vrijdag al dicht. Dan heb je alleen zaterdag nog voor een goede Paasverkoop."

De Paasomzet in de AGF-handel is volgens Loek Smets van de gelijknamige grossierderij P. Smets uit Geleen redelijk stabiel. "Het is altijd een goede verkoopweek. Vroeger was Kerst altijd helemaal 'je van het', maar ik verwacht dat Pasen Kerst op termijn wel in zal halen."

Als typische Paasproducten noemt Loek asperges en aardbeien. "Die zijn helemaal hot. Het probleem is momenteel de beschikbaarheid. Bij aardbeien gaat het nog wel, maar de asperges zijn loeiduur. Die zouden een tientje minder moeten kosten. Nu moet je eerst de bank bellen om ze te kopen. Verder zie je met Pasen het hele assortiment wat plussen."

De klanten van Smets bevinden zich zo ongeveer in een straal van 150 kilometer rond Geleen, dus in Nederland, Duitsland en België. "In Duitsland moet alles groen zijn met de Pasen, dat is wel opvallend. Verder zien we geen gekke dingen. Over het algemeen zijn de prijzen redelijk stevig, maar dat vind ik niet erg. Liever een gemiddelde stevige prijs dan een lage prijs, want dan loopt iedereen maar te knoeien. Van een iets hogere prijs wordt iedereen in de keten beter, van teler tot handelaar. En de consument maakt het toch niets uit."

Voor meer informatie:
Willem Dijk AGF BV
Ronnie Moorman
Mob: 06 53374274
ronnie@willemdijk.nl 
www.willemdijk.nl 


Loek Smets
P. Smets & Zn
Hofdwarsweg 11
6161 DE Geleen
046 47 42 381
Loek@psmets.nl  
www.psmets.nl