Kees Schouten, Altena Potatoes:

"We treffen het met mooi weer bij start Maltezer aardappelseizoen"

Tholen - Bij Aardappelhandel Altena in Veen is het seizoen van de Maltezer importaardappelen weer losgebarsten. "Vorig jaar met de eerste lockdown was de hele markt voor importaardappelen in mineur. Voor dit seizoen zie ik het een stuk positiever in", vertelt Kees Schouten. Hij verwacht dit jaar weer zo'n 50-60 auto's uit Malta binnen te krijgen.

"Het is heel droog geweest op Malta. Daardoor zullen er dit jaar iets minder kilo's komen, maar de aardappelen zijn wel erg mooi", vertelt Kees. Waar in eerste instantie de verwachting was dat de telers in Malta wat minder aardappelen zouden aanplanten, is het areaal toch nagenoeg hetzelfde gebleven als vorig jaar. Altena werkt al sinds jaar en dag samen met het Maltezer aardappelbedrijf Quality Fruit & Vegetables, waar Raphael Scerri de scepter zwaait. 

"We treffen het om met deze weersomstandigheden te starten. Ik zie het seizoen positief tegemoet. Het is natuurlijk een vreemde tijd, maar mensen kunnen niet uit eten en hun geld kunnen ze verder ook niet opmaken, dus wie weet geven ze meer geld uit om nieuwe aardappelen te kopen. Er is al best wat vraag en door supermarkten en ook de ambulante handel worden er momenteel best wat aardappelen verkocht", zegt Kees. 

Woensdag arriveren er weer drie auto's uit Malta volgeladen met het ras Santé, volgende week gevolgd door het ras Milva, waarna ook de eerste Alpha's zullen binnenkomen. "Het aanbod nieuwe aardappelen is verder nog niet groot, dus ik zie grote kansen. Vorig jaar waren de Santé-aardappelen al goed van smaak, maar nu zijn ze zeker zo goed." 

"Het volume wasserijgeschikte binnenlandse aardappelen dunt momenteel aardig uit. Ik verwacht daarom dat we dit seizoen normale prijzen gaan zien. Vorig jaar waren de aardappelen spotgoedkoop, maar dat zie ik dit jaar niet gebeuren. Ze moeten ook geen euro kosten, maar tien of twintig cent is ook niks waard", constateert de aardappelimporteur.

Voor meer informatie:
Kees Schouten
Altena Potatoes
Veensesteeg 15
4264 KG Veen 
Tel: +31 (0) 416 392 565
Mobiel: +31 (0) 653 127 488
kees@altena-bv.nl     
www.altenapotatoes.com  


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven