Vastgelopen containerschip drijft weer, maar vaart nog niet

Het containerschip dat dinsdag vastliep in het Suezkanaal drijft weer. Het enorme schip is losgemaakt met behulp van sleepboten en baggeraars, maar blokkeert nog steeds het kanaal. Hoelang het precies duurt voordat er weer scheepsverkeer door het Suezkanaal mogelijk is, is nog niet duidelijk. 


Instagram: IG_Sailors

Volgens de topman van Boskalis, Peter Berdowski, zit het 'eenvoudigste' werk, de kont uit de klei trekken, erop. "Toch is er nog geen reden om te juichen. De kop van het schip zit nog flink vast."

Vandaag arriveert een tweede zeesleper, die moet aan de neus van het schip trekken om het weer richting de vaargeul te loodsen. Als dat niet lukt, moet er worden overgeschakeld naar optie B of zelfs C. Bij optie B gaat Boskalis proberen de bodem onder het schip los te krijgen. Optie C houdt in dat er containers van boord moeten om het schip minder zwaar te maken. 

Door de opstopping is er een enorme file van wachtende schepen ontstaan, aan beide kanten van het Suezkanaal. Leveringen van groenten, fruit, maar ook producten voor de tuinbouwsector lopen hierdoor vertraging op. Suez Canal Authority meldde dat er zondagmiddag meer dan 320 schepen wachten tot de blokkade is opgeheven. Sommige rederijen, zoals Maersk en CMA CGM hebben besloten om niet te wachten en de blokkade te omzeilen via Kaap de Goede Hoop. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven