Lamb Weston breidt uit met nieuwe fritesfabriek in China

De Amerikaanse fritesfabrikant Lamb Weston wil in Ulanqab in de Chinese provincie Binnen-Mongolië een nieuwe fabriek bouwen. "De categorie frites is klaar voor wereldwijde groei, en China blijft een cruciale markt voor ons", aldus Tom Werner, President en CEO van Lamb Weston. "Deze investering in eigen productie voor de Chinese markt is een duidelijk voorbeeld van onze toewijding aan onze strategische klanten en het ondersteunen van hun groeiplannen tot ver in de toekomst."

Capaciteitsuitbreiding
Het bedrijf kondigt de geplande bouw aan van een nieuwe verwerkingsfaciliteit voor frites in Ulanqab, China met een capaciteit om meer dan 250 miljoen pond diepgevroren frites en andere aardappelproducten per jaar te produceren. De faciliteit zal naar verwachting ongeveer 280 fulltime banen toevoegen en zal bijdragen aan de bestaande productie in het land van de Vennootschap vanuit haar fabriek in Shangdu, Binnen-Mongolië, China.

De nieuwe faciliteit zal naar verwachting worden voltooid in de eerste helft van het boekjaar 2024 van het bedrijf. De totale investering voor de nieuwe faciliteit zal naar verwachting ongeveer $ 250 miljoen bedragen.

Lamb Weston is in Nederland actief via de joint venture Lamb Weston Meijer met vestigingen in Kruiningen, Bergen op Zoom, Oosterbierum en Broekhuizervorst. Daarnaast maken ook 2 fabrieken in het Verenigd Koninkrijk en Oostenrijk deel uit van deze joint venture.

Bron: Lamb Weston


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven