Lokaal geteelde veldbonen verwerkt tot braadworstjes

Het bedrijf BOON uit Den Bosch heeft 2 nieuwe producten gelanceerd waarin veldbonen zijn verwerkt. Het bedrijf wil de veldboon toegankelijk maken voor de consument en daarbij de voetafdruk zo laag mogelijk houden. Daarom kiest het bedrijf voor lokaal geteelde veldbonen die door CZAV worden geleverd en door Meatless zijn verwerkt tot een basisproduct. 

Sinds 2019 werkt CZAV samen met het bedrijf Meatless in een project om een lokale teelt- en verwerkingsketen van veldbonen ten behoeve van menselijke consumptie op te zetten. Meatless uit Goes onderzoekt onder andere welke veldbonenrassen en andere teeltmaatregelen bijdragen aan kwalitatief hoogwaardige eindproducten.

Meatless kijkt welke rassen voldoen aan de verwachtingen voor de levensmiddelenindustrie. Om veldbonen in te zetten als plantaardige eiwitbron, moet een eiwitconcentraat gemaakt worden van de bonen. Dit concentraat wordt gebruikt in producten voor de humane consumptie, zoals vleesvervangers.

BOON produceert uit het concentraat braadworstjes en een plantaardig alternatief voor gehakt. Deze producten zijn inmiddels verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Bron: FoodHolland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven