Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

AspergeGilde Peel en Maas gaat lokale helden in het zonnetje zetten

Op zondag 28 maart heeft het AspergeGilde Peel en Maas huisarts Frank van Kemenade in het zonnetje gezet en uitgeroepen tot lokale held vanwege zijn actieve en verbindende rol in onze regio sinds de uitbraak van het coronavirus. Met een oude tractor en opvallende huifkar bezocht het AspergeGilde Van Kemenade thuis en kreeg de huisarts een luxe aspergepakket overhandigd. Met deze actie heeft het AspergeGilde Peel en Maas tevens de aftrap gegeven voor het aspergeseizoen 2021.

De feestelijke opening van het aspergeseizoen in Peel en Maas kan voor het tweede jaar op rij niet doorgaan en daarom bedacht het AspergeGilde de actie ‘In het zonnetje zetten’ om het positieve voorjaarsgevoel en de start van het aspergeseizoen met haar omgeving te delen. Tijdens het aspergeseizoen 2021 gaat het AspergeGilde iedere twee weken op pad om een lokale held in het zonnetje te zetten. De lokale helden zijn na een oproep vanuit het AspergeGilde door inwoners uit Peel en Maas aangemeld en krijgen een luxe aspergepakket overhandigd met o.a. een strippenkaart waarmee ze bij lokale horeca kunnen genieten van aspergegerechtjes (to go).

Lokale held
Huisarts van Kemenade werd op zondag 28 maart als eerste lokale held in het zonnetje gezet. Hij viel het afgelopen jaar op vanwege zijn actieve en verbindende rol in onze regio sinds de uitbraak van het coronavirus vorig jaar. Zo is hij een belangrijke schakel tussen huisartsen in Peel en Maas en de omliggende regio’s. Daarnaast vervult hij een verbindende rol tussen huisartsen, ziekenhuizen en bewoners in onze omgeving. Een tastbaar resultaat hiervan is het wekelijkse programma De Update dat Omroep P&M uitzendt om de laatste ontwikkelingen en stand van zaken rond het coronavirus in Peel en Maas met de inwoners te delen. Begin van dit jaar is Omroep P&M mede op initiatief van Van Kemenade ook gestart met het uitzenden van ‘Vaccinatie Updates’, waarin bewoners vragen kunnen stellen aan huisartsen over het vaccin en de gang van zaken rond het vaccineren. Voor het bestuur van het AspergeGilde voldoende reden om Frank van Kemenade in het zonnetje te zetten en uit te roepen tot lokale held. Over twee weken gaat het AspergeGilde opnieuw op pad om een lokale held in het zonnetje te zetten.

Voor meer informatie:
AspergeGilde Peel en Maas
info@aspergegildepeelenmaas.nl 
www.aspergegildepeelenmaas.nl 

Publicatiedatum: