Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Paul Heger, Wipa:

"Net als vorig jaar enorme run op asperges voor Pasen"

Tholen - Pasen staat altijd al garant voor een hoge aspergeconsumptie en dat is in coronatijd niet anders. "Het is pijnlijk voor al die horecazaken die dicht zijn, maar de verkoop in de winkels is daardoor beter. Mensen hebben alle tijd om thuis asperges klaar te maken. Vorig jaar zagen we al dat de omzet veel hoger was dan de jaren ervoor en dit jaar is het niet anders", vertelt Paul Heger van Wipa. 

"Momenteel is het aanbod nog beperkt. Dat is aan de prijzen ook goed te merken. Vanmorgen deden de dubbel-A asperges voor de klok 17/18 euro en de klasse II ook nog 11/12 euro", vertelt Paul. Hij ziet het vervolg van het aspergeseizoen met vertrouwen tegemoet, maar houdt voor zichzelf wel een slag om de arm. "Ik hoef niet zo nodig te groeien en moet om die reden veel nee verkopen. Vorig jaar heb ik al twee groothandels af moeten zeggen."

Paul heeft bij zijn winkel op een areaal van 0,6 hectare asperges staan en teelt daarnaast nog op 10 hectare in de kassen en buitenteelt in Limburg, die hij direct verkoopt aan groothandels in de Randstad. "Die groothandels heb ik al twintig jaar als klant. Daarnaast runt mijn vrouw een boerderijwinkel in Lijnden (bij Badhoevedorp) en mijn broer een winkel in Zoetermeer."

Hij is positief gestemd hoe er in de winkels omgegaan wordt met de maatregelen. "Vorig jaar moesten mensen er nog aan wennen, maar nu zijn mensen gewend aan de anderhalve meter en de mondkapjes. Ik moet zeggen dat mijn klanten zich er perfect aan houden. Er mogen vier mensen in de winkel en als er toch een vijfde binnenstapt, corrigeren de mensen elkaar!"

Voor meer informatie:
Paul Heger
Wipa
Rijksweg 67
5941 AB Velden
+31(0) 77 4723620
wipa.velden@home.nl