Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fruitgroothandel Hübler:

"Stabiele afzet op de groothandelsmarkt Leipzig, uitlevering op meest minimale niveau"

Vanwege stijgende coronacijfers dreigt opnieuw een harde lockdown in Oost-Duitsland. De actuele ontwikkelingen houden vanzelfsprekend ook de marktfirma's op de groothandelsmarkt Leipzig in spanning. Juist voor de sectoren horeca, hotellerie en catering zouden nieuwe aanscherpingen van de coronaregels catastrofaal zijn, weet ook de verkoopafdeling van Hübler Fruchthandelsgesellschaft.

Het groothandelsbedrijf heeft zowel een klassieke afhaalkraam in de centrale markthal van de groothandelsmarkt Leipzig, alsook een leveringsdienst voor regionale gastronomen en grootverbruikers vanuit een eigen uitleveringsmagazijn. "De klassieke handel via onze stand op de groothandelsmarkt loopt ongewijzigd door. Bij de afzet aan weekmarkthandelaren evenals de gespecialiseerde retail konden we zelfs een tijd lang hogere omzetten dan anders registreren. Inmiddels is deze afzetstijging echter weer iets afgevlakt", vertelt Sascha Mehlhorn, inkoper en verkoper bij het bedrijf. 

Omzetverlies in de horeca
Tegelijkertijd ligt de uitlevering van het bedrijf op het meest minimale niveau. "De levering aan schoolkantines gaat nu langzaam weer van start, maar ligt echter nog lang niet op het normale niveau", zegt Sascha. In de horeca worden ondertussen nog steeds enorme omzetverliezen geleden. "We waren inmiddels bezig met de voorbereiding voor de heropening van de horeca, de eerste bestelhoeveelheden werden echter voorlopig weer geannuleerd."

Ook assortimentstechnisch gezien zijn de uitwerkingen van de pandemie duidelijk merkbaar. "We hebben ons productaanbod overeenkomstig verkleind. Dat wil zeggen, dat we bepaalde producten - bijvoorbeeld exoten en cressen - compleet uit het assortiment gehaald hebben of alleen nog bij bestelling vooraf aanbieden", schetst Sascha.

Ongewijzigde inkoopsituatie
Wat betreft de inkoop van producten ziet men daarentegen geen grote uitdagingen. "De inkoopsituatie is in z'n geheel genomen ongeveer gelijk gebleven. Momenteel zien we grote Spaanse uien en paprika's schaarser worden, soortgelijke aanbodtekorten waren er echter ook al in tijden voor corona."

Herstructurering van de clientèle
Ondanks de huidige uitdagingen kijkt het management van het traditionele bedrijf, dat gerund wordt door de vijfde generatie, met vertrouwen naar de toekomst. "We hebben de gelegenheid gebruikt om onze klantenkring te herstructureren. We zullen ons in toenemende mate gaan wijden aan de sectoren die nu minder door corona getroffen zijn, bijvoorbeeld bakkerijen en slagerijen," besluit Sascha.

Voor meer informatie:
Sascha Mehlhorn
Hübler Fruchthandelgesellschaft mbH
Zum Frischemarkt 1 A
D-04158 Leipzig, Duitsland
+49 341 35 52 01 00
info@huebler-frucht.de  
www.huebler-frucht.de 

Publicatiedatum: