Tsjechische retailer Rohlik introduceert langer houdbare groenten en fruit behandeld met Apeel

Rohlik gaat samenwerken met Apeel met als missie een verduurzaming van het wereldwijde voedselsysteem tot stand te brengen door de kracht van de natuur te benutten om groenten en fruit twee keer zo lang vers te houden en zo voedselverspilling terug te dringen.  

"Geniet twee keer zo lang van sinaasappelen dankzij plantaardige ingrediënten." Onder dit motto heeft de Tsjechische retailer Rohlik de handen ineen geslagen met het Californische bedrijf Apeel om de houdbaarheid van groenten en fruit te verlengen door gebruik te maken van plantaardige ingrediënten. De langer houdbare Apeel-sinaasappelen zijn nu verkrijgbaar bij Rohlik. De motivatie hierachter is het oplossen van het groeiende, wereldwijde probleem van voedselverspilling.

De plantaardige Apeel-oplossing vormt een eetbaar laagje om het product en kan worden toegepast op vers fruit, zoals sinaasappelen. Deze eetbare coating voorkomt vochtverlies en oxidatie, waardoor producten bederven. 

"We hechten veel belang aan het milieu. Voor Rohlik betekent Apeel dat we onze AGF langer vers kunnen houden en voedselverspilling kunnen beperken," zegt Olin Novák, directeur van het bedrijf.

"We zijn blij met Rohlik te mogen samenwerken. Een bedrijf dat haar klanten langer van verse AGF wil laten genieten en ook zorgdraagt voor het milieu," zegt Apeel-directeur James Rogers. "De plantaardige, beschermende Apeel-coating zorgt ervoor dat verse groenten en fruit twee keer zo lang vers blijven en dat betekent dat de klanten van Rohlik waarschijnlijk minder product zullen verspillen."

Sinaasappelen van uitmuntende kwaliteit
Rohlik levert haar klanten sinaasappelen rechtstreeks van de teler, het Spaanse bedrijf Iberhanse dat naast citrus ook steenfruit teelt. Dankzij de ideale omstandigheden in het teeltgebied levert dit bedrijf producten van de hoogste kwaliteit. 

Apeel: geïnspireerd op de natuur
Door de houdbaarheid van verse groenten en fruit te verlengen, draagt de Apeel beschermlaag bij aan het beperken van voedselverspilling in de hele keten, tot bij de consument thuis. Volgens de Voedsel- en Landbouworganisatie van de VN bedraagt het percentage groenten en fruit 45% van de totale voedselverspilling. 

Voor meer informatie:
Eliška Čeřovská
Rohlik Group
eliska.cerovska@rohlik.cz
www.rohlik.group


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven