Eerste containers met avocado’s voorzien van Liquidseal onderweg naar Nederland

Na diverse succesvolle testen met avocado’s uit o.a. Colombia, Peru, Mexico en Kenia heeft Total Exotics besloten in zee te gaan met het Nederlandse Liquidseal. Avocado’s van de fruitimporteur in Bleiswijk, worden ondergedompeld in een biologisch afbreekbare, vloeibare seal waarmee een langere houdbaarheid wordt verkregen. Dat Liquidseal als enige aanbieder van dergelijke houdbaarheidsoplossingen het product direct na de oogst, in het land van aankomst, kan aanbrengen, was met name doorslaggevend. De eerste containers met Liquidseal avocado’s zijn op dit moment onderweg uit Colombia en Peru.

Minder verspilling
Total Exotics is continu op zoek naar manieren om voedselverspilling te tegen te gaan. Dat 1/3 van het voedsel dat wereldwijd wordt geteeld of geproduceerd niet wordt opgegeten, komt vaak door de beperkte houdbaarheid. Avocado’s hebben bijvoorbeeld na oogst een houdbaarheid van zo’n 3 tot 5 weken, maar het transport van de vruchten uit het land van herkomst duurt soms alleen al 3 tot 4 weken. Ondanks dat de meeste verspilling plaatsvindt bij supermarkten en de eindconsument, vindt er ook al uitval plaats nog voor de containers Nederland bereiken. Hoe eerder er dus stappen kunnen worden genomen om een langere houdbaarheid te bewerkstelligen, hoe beter.  Liquidseal biedt als enige de mogelijkheid om al in het land van herkomst de seal aan te brengen om daarmee van veld tot vork het fruit te beschermen.

Tests
Total Exotics voerde meerdere tests uit ter plaatse in onder andere Peru en Colombia, en in Nederland met avocado’s uit onder meer Mexico en Kenia. Hieruit bleek dat de avocado’s die niet waren voorzien van Liquidseal sneller hun stevigheid verloren. De vruchten die wel een seal hadden behielden ook na twaalf dagen stevigheid, bleven langer goed en zagen er bovendien aantrekkelijker uit dan de producten zonder seal, wat voor de consument weer een voordeel is.

Anneke Bouman, Quality Manager bij Total Exotics: “Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om er alles aan te doen om voedselverspilling te verminderen. Uit onderzoek weten we dat het meeste voedsel aan het einde van de toeleveringsketen, dus bij de eindconsument, verloren gaat. Toch zien wij hier voor ons een belangrijke rol weggelegd. Samen met Liquidseal kunnen we nu al vroeg in de keten stappen nemen om de houdbaarheid van producten te verlengen zonder dat we inleveren op kwaliteit en smaak. Hierdoor kan de verspilling met mogelijk tot wel 40% worden teruggebracht. Daarnaast zijn er ook minder andere, vaak chemische beschermingsmiddelen of plastic verpakkingen nodig. Bovendien zijn de producten van Liquidseal milieuvriendelijk, biologisch afbreekbaar en composteerbaar en kunnen ze zonder problemen worden toegepast op gecertificeerd biologisch fruit”.

Na aankomst zullen de avocado’s aan de klanten van Total Exotics worden geleverd en in verschillende winkels te verkrijgen zijn.

Voor meer informatie:
Total Exotics
+31 (0)180 644 040
info@totalexotics.com 

Victor Monster
Liquidseal Fruits 
+31 (0)71 3014314
info@liquidseal.nl    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven