De oogst zal naar verwachting medio mei beginnen

Chinese knoflook groeit goed

De Chinese markten voor gember en knoflook hebben zich in december gestabiliseerd en sindsdien zijn er geen grote schommelingen meer geweest. De transportkosten dalen, maar blijven wel veel hoger dan normaal. Dit heeft gevolgen voor de export van Chinese gember en knoflook. Manager Zhang van Jinan Wantao Food sprak onlangs over de huidige omstandigheden op de exportmarkten voor Chinese gember en knoflook.

Jinan Wantao Food exporteert voornamelijk naar Europa, het Midden-Oosten en Zuid-Azië. "Het aanbod op de overzeese markten is groter dan de vraag, omdat de Chinese export de laatste tijd vrij groot is en de marktvraag zwak. Onze export is op dit moment vrij klein. De prijs van verse gember lag rond de €1.700/ton toen de verse gember begin november net op de markt kwam. Nu ligt de prijs nog maar rond de €1.350/ton."

"Wat knoflook betreft, begon de prijs te dalen na het Chinese Lentefestival [12 februari 2021]. Er zijn verschillende redenen voor deze ontwikkeling. Ten eerste was de aanvoer van gember uit de opslag nog steeds vrij groot. Ten tweede groeit de huidige knoflookoogst goed. De markt verwacht dat de eerste oogst verse knoflook medio mei zal plaatsvinden en de kwaliteit ziet er veelbelovend uit. Voorts is de overzeese vraag gedaald, omdat de distributie moeilijker verloopt tijdens de pandemie. Daarom is de algemene marktprijs van Chinese knoflook vrij zwak. De FOB-prijs van voor de Europese markt bestemde Chinese knoflook bedroeg onlangs ongeveer €815/ton." 

Op de vraag over de marktomstandigheden in de komende weken antwoordde Zhang: "Ik denk dat de gembermarkt gestaag sterker zal worden, maar de knoflookmarkt ziet er niet zo goed uit. De werkelijke omstandigheden zullen afhangen van de nieuwe oogst."

Naast gember en knoflook exporteert Jinan Wantao Food ook uien, appelen, peren, kastanjes, aardappelen en taro. Ze exporteren ook bewerkte producten zoals gemberschijfjes, knoflookpoeder en knoflookteentjes. Het bedrijf exporteert jaarlijks ongeveer 2.000 zeecontainers.

Voor meer informatie:
Zhang Chunjian - Manager
Jinan Wantao Food Co., Ltd.
+86 13561730391 
wantaogarlic@china.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss LinkedIn

© AGF.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven